1 200 – utan att lyfta ett finger

Just när man är som mest villrådig ställer besöksstatistiken till det. Vi har en funktion kopplad till bloggen som visar hur många besök den får, var besökarna kommer från och lite annan spännande fakta. Något vi ofta glömmer bort att kolla av, men igår kom Camilla plötsligt att tänka på den och blev helt paff: samtidigt som vi nästan glömt bort att vi har en blogg ökar besöksstatistiken ordentligt … För första gången i denna bloggs historia ligger veckosnittet på över 1 000 besökare om dagen! Faktum är att vi ser ut att snitta 1 200 besök om dagen sedan mitt förra inlägg!?

Hur hänger det här ihop egentligen? Man skulle kunna dra slutsatsen att ju längre tid det går mellan inläggen, desto fler läsare drar den till sig. Och vad skulle egentligen hända om vi slutade att skriva helt och hållet? Vi har aldrig sett på vår blogg från en kommersiell synvinkel, och den kanske största anledningen är att vi inte vill att den ska kännas som ett arbete. Det har hänt att företag har hört av sig med inviter, men med annonsörer kommer också tvånget att ständigt uppdatera – och tvång är nog det fulaste ord jag vet (se bild ovan).

Annan spännande statistik är att majoriteten av våra läsare läser bloggen med hjälp av Google Translate, att engelska är det vanligaste språket de översätter till, följt av, tyska, holländska och italienska. ”Renovera teakdäck” är en ständigt aktuell sökfras som leder in besökare från Google, och det händer ganska ofta att de som söker på ”Sirius 42 till salu”, ”seglande översättare”, ”Hallberg-Rassy 312” och till och med ”kryddhylla” slinker in här.

Men nu till något som Google Translate garanterat inte klarar av att översätta. Nämligen artikeln om oss i På Kryss som jag tidigare lovade att lägga ut (klicka på bilderna för att läsa som pdf):

 1. Christopher Johnsson Eitrem’s avatar

  Hej på er!
  Grattis till statistiken, nu har ni lite att fundera över:)
  Så till en helt annan fråga, -Hur trivs ni med stålbåt? Vet att ni kanske inte tänkt er det från början. Skulle ni trivas lika bra med samma båt om den var byggd i plast?
  Jag hoppas ni fortsätter med bloggen då jag följt er hela tiden även om jag kan förstå er om det inte bli så. Men det skulle väl bli lite tomt!?
  Mvh Christopher

 2. Adam’s avatar

  Hej Christopher,

  Tack så mycket – visst är det ironiskt!
  Jag tror inte att det skulle gå att sluta helt och hållet, men det är möjligt att det dyker upp lite annat än segling i framtiden. Kanske är det också så att vi har varit lite för länge där vi är nu och har arbetat lite för mycket. Lite ombyte får kanske igång oss igen.

  När det gäller vår båt tror jag att vi faktiskt skulle trivas ännu bättre om det var en plastbåt … Vi älskar planlösningen, ljuset, riggen, seglingsegenskaperna (framför allt i hårt väder), linjerna och tryggheten. Men jag tror att vi skulle känna oss nästan lika trygga om den var byggd som vår förra båt, alltså av ett riktigt kraftigt enkellaminat med laminerade skott och en köl som är en del av skrovet. Hur man än bär sig åt kommer stål alltid att kräva mer underhåll än plast, och det kan vara nog så mycket jobb med en platsbåt. Men vilken båt man väljer beror på en väldigt många faktorer, och med tanke på vad nya Isola har kostat oss vet jag att vi har vi fått extremt mycket för pengarna. Men som sagt – vi betalar också ett pris i form av mer underhåll.

  Ha det!

Adams förläggare

Collings-Förlag