Februari

You are currently browsing the archive for the Februari category.

Ibland inträffar de mest otroliga saker i ens liv! Den sista tiden har hela tre stycken osannolikheter rört om rejält i vår tillvaro, vi tar dem i kronologisk ordning:

  1. Vi har hittat en ny större båt.
  2. Vi har hittat en köpare till vår nuvarande båt.
  3. Vi har gemensamt erbjudits ett helt osannolikt jobb som seglande skribenter/fotografer.

Men vi har lovat att hålla delar av ovanstående hemligt ett tag till.

Härmed inbjudes alla våra läsare att deltaga i tävlingen ”Gissa vår nya båt”. Gnugga geniknölarna, skanna nätet och kom med förslag på vad för sorts modell vår nya baby kan vara. Första priset är en stor portion ära och ditt namn skrivet i versaler som rubrik i kommande blogginlägg!

Ledtråd 1

Vi börjar med att avslöja att båten byggdes 1991 och att varvet bara producerade tre stycken ex …

P.s. Övertaget kommer att ske den 1 augusti, det är m.a.o. gott om tid att gissa rätt.

De sista åren innan vi lämnade Sverige var båtliv lika med västkusten för oss. Så fort semestern började satte vi kurs mot den Bohuslänska skärgården där naturhamnar, skaldjur, mysiga små hamnar och släktingar väntade oss. Ett stående inslag var att besöka min faster Monica och hennes man Ulf i Hunnebostrand. Där togs vi emot som kungar, frossade i skaldjur och ibland hade vi också turen att sammanstråla med mina kusiner och deras barn. De svenska skaldjuren har vi tvingats lära oss att leva utan men släkten blir vi inte av med …

Tack alla för en fantastisk helg! Naturligtvis räknar vi med att ni från och med nu alltid firar Ulfs födelsedagar i vår närhet.

Nerja by the sea 

Hur gick det här till? När blev kusinbarnen (Natalie, Tilda och Emilia) vuxna?

Mina kusiner (Malin, Anja och Nina)

Den kanadensiska delen av familjen (Malin, Piet och deras barn Kajsa och Nathan)

Kajsa skottar spansk sand (istället för kanadensisk snö)

Nathan med nyfunna vänner

Visst får vi plats med en väska till i båten?

Vi har insett att det nog inte är så dumt att lämna båten ibland, även om det alltid bär emot en smula … så när vi börjar skönja en på gränsen till ohälsosam tendens att vägra resa oss från sittbrunnen brukar vi snabbt försöka hitta en anledning att bryta den. Den här helgen fick vi en alldeles utmärkt sådan, när delar av Adams släkt bestämde sig för att sammanstråla i den lilla sydspanska staden Nerja, vilket inte är mer än fem timmars bilkörning härifrån. Bil inhyrdes och väskor packades, sen var vi på väg. Svårare än så är det ju faktiskt inte – hur bra vi än trivs i vår soliga sittbrunn.

Vi är barnsligt förtjusta över vår bil-GPS, som inhandlades inför kanalfärden genom Europa för snart två år sedan, men faktiskt fungerar precis lika bra i en bil. Och jo, vi vet att det är så den är tänkt att användas, vi hade bara inte reflekterat över det tidigare … 

en mycket koncentrerad förare

är en nödvändighet när naturen leker berg-och-dalbana

och bjuder på nya och överraskande vyer runt varje krök

 

Skidåkning i Sierra Nevada känns som något vi absolut inte vill missa innan vi lämnar de här krokarna framåt våren, men vi bestämde oss för att vänta ett tag. Man kan ju inte vara hemifrån alldeles för länge.

Och hur det såg ut i Nerja? Det ska ni få se alldeles snart.

« Older entries

Adams förläggare

Collings-Förlag