Mars

You are currently browsing the archive for the Mars category.

När jag var fem år reste jag tillsammans med min familj (förutom min lillebror som inte var född än) på min allra första utlandssemester. En riktig utlandssemester med flygplansmat och egen liten resväska, hotellrum med stengolv och balkong och turistmarknader med den ena oemotståndliga souveniren efter den andra. En liten grön mockaväska med fransar och de obligatoriska kastanjetterna var några av de skatter som följde med från Spanien, men mest av allt minns jag de tusentals snäckor som jag och min syster plockade på stranden, varje dag. En hel skokartong fick vi med oss hem.

För några helger sen gjorde Adam och jag en liten utflykt till mitt semesterminne. Turistorten La Manga ligger bara ett par mil härifrån, och jag var väldigt nyfiken på om jag skulle känna igen något. Vi vandrade omkring bland de mestadels förfallna lägenhetskomplexen och igenbommade restaurangerna – kanske lever det upp framåt sommaren, men just nu kändes det mest deprimerande. För att pigga upp oss tog vi en promenad längs stranden, som åtminstone fortfarande var lång och vit, och plötsligt såg jag något jag kände igen! Snäckorna såg exakt likadana ut som de gjorde 1974 …

Adam vänder blicken mot La Mangas bästa sida

Varför inte en släng av båda?

Lite fredagsdekadens i form av italienskt eftermiddagsbubbel i solskenet kanske uppväger förfallet i resten av båten … Inget nytt under solen i Casa Isola, här lyser flitens lampa från morgon till kväll. Våra båtgrannar skakar på huvudet när de går förbi och tittar medlidsamt på oss. Om de bara visste hur bra vi har det. Glad fredag till alla därute!

Fick oväntat besök idag av våra vänner Rebecka och Jesper som var ute på en spontan spansk roadtrip – så himla kul! En fika i sittbrunnen, en visa-upp-stan-promenad, en lång härlig lunch och vips så var de borta igen.

Under tiden vi gick omkring här i stan och pekade ut några av våra favoritplatser kom jag på att vi faktiskt inte har visat så mycket av vår fina vinterstad här på bloggen, något vi förstås genast måste råda bot på. Så håll till godo, här kommer lite samlade Cartagena-pics!

Hemma på vår gata i stan … den här utsikten möter oss när vi går ut genom hamngrinden

och om det är kväll och vi är på väg till en konsert i det nybyggda konserthuset utanför hamnen kan det se ut så här

mitt i stan (och ca 100 meter från hamnen) ligger en park på ett litet berg med en liten borg på toppen, där man ofta möter påfåglar som är ute och spatserar, men även en och annan seglare 

längst upp hittar man en fin liten utkiksplats 

och här är själva utsikten, Cartagenas framgrävda amfiteater från romartiden

Det här är nog det närmaste graffitti man kommer här i stan …

eller möjligtvis det här

om man nu ska ha gatskyltar kan de ju lika gärna vara snygga, eller hur?

en helt vanlig fasad på gågatan Calle Mayor

en promenad längs gågatan när solen har gått ner

som avslutas framför Cartagenas stadshus, en rar liten byggnad

sen slinker vi in på favoritbaren, Mr Witt

det är lite Twin Peaks-känsla därinne, grönt och mjukt och en smula mystiskt, och så gör de världens bästa kaffedrinkar. Ja, ni ser ju själva hur glad man blir.

 

Och där tror jag att vi slutar för idag, men säg bara till om ni vill se mer!

 

 

« Older entries

Adams förläggare

Collings-Förlag