Min upptagna fru

Camilla 2005, precis efter examen

Varför skriver inte Camilla längre kan man kanske undra? Sanningen är att hon skriver mer än hon någonsin har gjort förut. Hon skriver till och med så mycket att orden tagit slut när hennes arbetsdag är över, och om hon skulle försöka sig på att göra ett blogginlägg skulle hon knappt veta hur man sammanfogar de allra enklaste meningar.

I januari är det 10 år sedan hon gick ut översättarutbildningen i Lund och startade sitt företag Adverba. Under åren som har gått har hon lyckats renodla sin verksamhet till att bara hålla på med översättning av litteratur och båtlivet till trots kommer 2014 bli hennes bästa och i särklass mest produktiva år. Utöver tjogvis med barnböcker har hon bland annat översatt Glen Greenwalds ”Storebror ser dig”, som handlar om Edward Snowdens avslöjanden, och just nu är hon inne i slutarbetet med en nyskriven bok om en av våra mest kända svenskamerikaner. Jag tror att det är få människor som tycker om sitt arbete lika mycket som hon gör, men även arbetsälskare behöver semester ibland. Och därför har vi bestämt oss för att åka på långsemester.

Från den 15 januari till den siste mars har vi hyrt en lägenhet i italienska Limone Piemonte och tänker åka skidor till knäna går i baklås och kalasa på inhemska delikatesser till våra magar kurrar på occitanska. Precis som alla andra människor behöver vi miljöombyte och italienska Alperna toppar vår lista över platser vi helst vill tillbringa vintern på.

Så vem vet – snart vaknar bloggen kanske till liv igen och semestern till trots får du kanske se ett inlägg från Camilla. Hon hälsar så länge.

Så här såg vi ut för 10 år sedan (innan skidhjälmarnas tid) i Aostadalen

 

Adams förläggare

Collings-Förlag