Belgien

You are currently browsing the archive for the Belgien category.

Precis när Belgien börjar bli riktigt vackert är det dags för ett nytt land – Frankrike! Men innan dess tar vi ett storslaget farväl och får uppleva Dinant, en liten stad med en minst sagt dramatisk topografi. Vi började dagen med att lämna Namur och efter några timmars slingrande resa utmed Floden Meuse, som här var kantad med grönskande berg, pittoreska gamla hus och törnrosaslott, anlände vi i Dinant. Det blev en skön dag med vandring ibland kullarna och hemlagade ardenniska lammkotletter. Svårt att fatta att vi är här!


Nu, nu, nu är vi nästan där! I Frankrike alltså. För Belgien är ju faktiskt inte Frankrike även om det är väldigt lätt att tro det. Det pratas franska (åtminstone i Vallonien som vi befinner oss i), de gamla stenhusen är lika fashionabelt bedagade och de små hundarna lika rufsigt oidenfierbara som i grannlandet – men ett par dagar till befinner vi oss alltså i serietecknarnas, chokladkonditorernas, trappistmunkarnas och de stora mustaschernas land. Och bergen blir bara högre och högre!

Idag kom vi till staden Namur, lade till vid en stenkaj mitt i centrum och fick äntligen våra efterlängtade moules frites!

Nej, jag är inte sur. Jag bara övar på min “snorkig fransyska”-min.

Och så fick vi en väldigt snäll båtgranne. Han heter Baloo och har lovat vakta oss i natt.

Adams förläggare

Collings-Förlag