Augusti

You are currently browsing the archive for the Augusti category.

Inte riktigt än …

Men nu

Vet inte om det räknas som pallning när fikonen växer fritt överallt, men det känns fortfarande lika exklusivt varje gång de hänger där på träden och bara ber om att bli plockade!

Ibland känner man sig extra glad

Något av det roligaste som finns är när man stöter på en livs levande bloggläsare! Och då menar jag förstås någon som läser just den här bloggen. För vi kan ju inte låta bli att undra ibland. Förutom familj och vänner som vi vet håller koll på oss och uppdaterar sig med jämna mellanrum här inne – vem är det egentligen som läser om ett svenskt par och deras liv på en segelbåt i Medelhavet? Och hur hittade de hit? Något förvånande har vi upptäckt att 70 procent av våra läsare faktiskt använder sig av Googles översättningsfunktion, till största del den engelska. Något som förstås får oss att börja fundera på om det är dags att byta språk …

Men i alla fall, den charmerande unge mannen här ovanför – som berättade att han följt oss det senaste året – träffade vi på en av Zakynthos populäraste stränder, Banana Beach (jag lovar, vi var inte där för att sola och bada, vi jobbade faktiskt) i förra veckan. Hej hej, Sebastian!

Zakynthos verkar vara italienarnas favoritö numero uno – i princip alla turister vi ser här är från Italien. Vi vet också att en del av dem gärna hälsar på här på bloggen, vilket känns minst sagt överraskande. Kanske gillar de helt enkelt namnet på vår båt? Jag tänkte att de här killarna kanske skulle ropa ”Ciao, Camilla!” men de verkade inte lägga märke till mig.

Ibland dyker det upp jobb som är svåra att tacka nej till. För ett tag sedan fick vi en förfrågan från ett svenskt resemagasin om ett reportage om Zakynthos. Fokus skulle ligga på mat och dryck och efter en betänketid på cirka en halv sekund tackade vi ja. Utrustade med kameror, ett par olika objektiv och stativ har vi nu flängt kors och tvärs över ön i en hyrbil. Vi har ätit mängder med god mat, träffat intressanta människor och tagit en bra bit över tusen bilder. Allt ifrån små hemliga bergsbyar till packade charterstränder har besökts på vår resa. Nu återstår arbetet med att gå igenom alla bilder, gallra och justera färger mm. Vi har fortfarande en del fakta att kolla upp men texterna är i det närmaste klara nu (även om vissa av oss inte kan låta bli att fortsätta pilla med dem). Så fort reportaget är klart och tidningen är tryckt hoppas vi på att kunna lägga ut det här på bloggen.

Mot nästa restaurang!

Vad ska vi äta idag?

Det får nog bli grillat

Utanför avspärrningarna …

får man de bästa bilderna …

på de största attraktionerna!

Camilla jagar …

strandraggare?

« Older entries

Adams förläggare

Collings-Förlag