Mars

You are currently browsing the archive for the Mars category.

Bara en månad kvar? Ja, hur mycket jag än försöker förtränga det så börjar vår tid i Barcelona faktiskt lida mot sitt slut. Inte för att det är något negativt egentligen – runt hörnet utanför hamnen väntar massor av nya platser och nya äventyr som vi såklart ser väldigt mycket fram emot, men i alla fall … Det känns lite sorgligt att de där sex månaderna som lät som en hel evighet snart är över. Jag börjar förstå hur det kommer sig att så många av våra båtgrannar är inne på sitt sjätte, sjunde eller till och med tionde år i hamnen. Separationsångest, helt enkelt.

Som tur är finns det ett säkert knep som alltid hjälper mot stanna-kvar-sjukan: Att gå ut barfota i solen på däcket, plocka fram segel och skot och tampar, höra fraset när man hissar storen, tänka på hur det känns när vattnet porlar längs skrovsidorna och vinden och solen bränner i ansiktet – och plötsligt ser man båten som det den är, ett mobilt hem som på några timmar kan förflytta oss från en fantastisk plats till en annan.

Ett tredje rev i seglet! Nu ska vi nog kunna bemästra Medelhavets nyckfulla vindar.

Verktyg … jag vet att de är nödvändiga men jag tycker allra bäst om dem när de ligger fint nerpackade i en låda.

Att vi snart ska bryta upp innebär också att vissa praktiska frågor plötsligt inte går att skjuta på längre, och efter många och långa diskussioner och funderingar kring den ena platsens förträfflighet jämfört med den andras har vi nog äntligen kommit fram till hur vår rutt ska se ut i sommar och var vi kommer att slå oss ner nästa vintersäsong. Mer om det snart!

Till dess njuter vi i fulla drag av ett Barcelona som äntligen är riktigt vårvarmt, och försöker att se, smaka och känna på allt vi inte hunnit med än. Får se om vi hinner med allt vi vill …

Jordgubbarna är klara lite tidigare här än hemma. De var stora och goda men lika bra som svenska? Hmm. Får nog återkomma efter några lådor till.

Katalanska bakverk – finns många kvar att prova.

Lördagspromenad till Gracia – det finns mycket kvar att se där.

Som alla fina hus till exempel. Tänk att slå upp de rosa fönsterluckorna och dricka morgonkaffet på en av de där balkongerna. Inte just nu, men kanske om några år?

Hittade en underbar blomsterhandlare/kryddträdgård med färska örter i kruka på Carrer Valencia. Så nu finns det färsk salvia, basilika och persilja i båten!

Första besöket på legendariska Schilling, mycket trevligt café som blir restaurang som blir bar/nattklubb ju längre kvällen går. Ska försöka hinna med en senare session också.

Vi var hungriga.

Jättehungriga.

Och så kaffe på det.

Sen en sväng in på Boquerian för lite sötsaker. Och nu får det nog räcka för idag.

Det går åt mycket håning när man ska komma på riktigt fina ord.

Ledsen för korta inlägg och ytterst sporadisk uppdatering – min enda ursäkt är att en Björn med Mycket Liten Hjärna upptar all min tid dessa dagar. Vi har det dock väldigt trivsamt tillsammans. Och emellanåt kommer Adam med trevliga paus-i-solen-fika-förslag!

Inspiration från originalet.

En annan sorts inspiration.

Det är fredag, vi är i Barcelona. Nu stänger jag datorn, målar naglarna röda och tar med min man ut på stan!

« Older entries

Adams förläggare

Collings-Förlag