Mars

You are currently browsing the archive for the Mars category.

1. Camilla hinner inte göra några inlägg för att hon är på sluttampen av ett superspännande översättningsuppdrag (om någon på NSA läser det här är ni för sent ute – det mesta av manuset är redan skickat …) 

2. Jag hinner inte göra några inlägg för att jag har knackat upp alla fuskiga lagningar som tidigare ägare gjort på hela vårt däck. Slipat bort minsta lilla rostpor, lagt på fem lager Jotamastic och spacklar just nu för glatta livet.

3. Jag hinner heller inte göra några inlägg för att vår nya lazybag har anlänt tillsammans med vårt nya kuttersegel. Vi fick även nytt UV-skydd på våra två genuasegel – visst blev det snyggt!?

4. Camilla hinner heller inte göra några inlägg eftersom hon fått ett hett efterlängtat paket med posten

Inte så dum va?

Äntligen en lekkamrat till en av mina äldsta och käraste ägodelar!

5. Min sista ursäkt är att jag hjälper vår konstnärliga och sällsynt glädjespridande vän Sally med hennes hemsida

Så här såg det ut på hennes vernissage för ett tag sedan

Lefkasmotiv

 

Inspirerade av hamnpolisens alla viktiga stämplar kunde vi inte låta bli att ta fram vår egen. Hur uråldrigt det än kan verka med en myndighetsstämpel är det svårt att inte fascineras av dem. Även om vem som helst kan beställa en stämpel föreställande i princip vad som helst idag ger det ändå en viss tyngd. Betydelsefulla människor har betydelsefulla stämplar. Och om man tycker sig ha en betydelsefull båt måste man också ha en betydelsefull båtstämpel. I många länder är man i det närmaste tvungen att ha en båtstämpel för att myndigheterna ska vara nöjda. Egentligen spelar det nog inte särskilt stor roll vad det står på den, bara det är en riktig stämpel. Så därför har jag nu designat min första privata stämpel och fått den skickad hit.

Om du också tycker dig ha en betydelsefull båt och vill imponera på myndigheter är det bara att ta fram en egen layout och maila den till någon av alla stämpelfirmor som finns på nätet. Räkna med att betala några hundralappar och att det tar några dagars arbete för stämpelskäraren. När du väl får den med posten lovar jag att du växer ett par storlekar och känner dig viktigare än vanligt.

Som nybliven stämpelägare är det ibland svår att lägga band på sig själv – man vill bara stämpla allt man kan!

Om man känner att man inte får nog av sin nya stämpel kan man till exempel märka sina böcker. Också ganska kul.

Så här ser originalet till vår stämpel ut

 

 

 

 

Det här är Dave. Han är ute och går en runda. För fem månader sedan startade han i norra Italien och om ca två år beräknar han ha nått målet med sin resa – Indien. Som ni kanske förstår gillar Dave nya upplevelser men har inte direkt någon brådska. Med 25 kilo på ryggen och en ytterst begränsad budget vandrar han från stad till stad i land efter land. Med i packningen finns ett litet tält som fungerar som portabelt sovrum, men ofta behöver han inte slå upp det – Dave träffar nämligen på människor överallt som bjuder in honom till sina hem. Och eftersom vi nuförtiden har ett extra sovrum tänkte vi att det kunde vara trevligt med lite sällskap. I tre väldigt regniga dagar har vi pratat som bara den, lagat en massa god mat och umgåtts som man gör med gamla goda vänner. Dave älskar att experimentera i köket och vi hann faktisk bli lite bortskämda med att ha en kock ombord. Kanske inte något som Camilla skulle uppskatta i längden men eftersom vi båda har jobbat en hel del passade det utmärkt.

Om ni är nyfikna på hur vardagen ser ut för en sällsynt social 31-åring från Oxford som vandrar och äter sig österut i makligt tempo kan vi rekommendera hans blogg. Och skulle ni stöta på honom någonstans tycker vi att ni ska bjuda in honom­ – spännande historier utlovas!

Vad sägs om omelett a la Dave?

I dag lugnade sig regnet en stund och Dave begav sig genast uppför närmsta berg

 

 

Adams förläggare

Collings-Förlag