2010

You are currently browsing the archive for the 2010 category.

Ulf, Camilla, Agneta, Kajsa, Håkan, Axel och Linda!

Hur många kan fira jul samtidigt i en HR 312?

Svaret på frågan är till ganska stor del beroende på hur trevliga gästerna är och hur stort midjemått de har. Vi bestämde oss för att tänja på gränserna och lyckades med konststycket att klämma in oss själva, mina föräldrar, min syster, hennes man och deras två barn ­­– och tänka sig: familjen passade in i salongen som handen i handsken! Det blev en väldigt intim och lyckad jul. Någon tomte hade vi dock inte plats med, julklappskassan spenderades istället på Barcelonas restauranger och på lokala små utflykter. Nästa år planerar vi göra det ännu svårare för oss och fira julen i lastutrymmet på mina föräldrars Golf Caddy …

Trots en snuvig och febrig inledning hade vi en väldigt trevlig vecka tillsammans, och jag tror att vi alla var förvånade över hur snabbt den gick. Så fort våra julgäster checkade ut från hotellet tog nästa besökskull vid: våra vänner Jonas och Emeli flydde från det numera arktiska Stockholm och kommer att se till att vi får en strålande inledning på det nya året.

Hejdå familjen – hoppas att vi ses snart igen!

Julkalendern på SVT Play

Min veterinärsyster kollar in en:


Potentiell patient med tandsten

Och en krabat med anlag för snuva

Och en … tja, liten sjödrake kanske

Kvällspromenad längs med stranden


En portion båtmys med Kajsa och morsan

Ett av Gaudis hus i Park Guell

Utsikt från Park Guell

Om du slår sönder servisen – gör som Gaudi: bygg en parkbänk

Ett av världen mäktigaste byggnadsverk: Sagrada Familia

Påbörjades för över 100 år sedan och är fortfarande inte klar…


Så blev det äntligen jul! Och som ett brev på posten dök en bekant julgäst upp i vår båt – en envis och efterhängsen förkylning som attackerade först Adam och sen mig. Men eftersom vi har valt att betrakta den som en kär tradition måste den vårdas ömt. För min del bestod kuren av ett härligt julbad på lillejulafton följt av vila och konjak i soffan, i sällskap av dansande grisar och fiskande grodor i skön förening – ingen dan-före-dan är nämligen komplett utan The Tales of Beatrix Potter.

Som jag har längtat efter och saknat ett badkar … Då gäller det att passa på när tillfället dyker upp – som när svärmor och svärfar på besök har badkar i sin lägenhet!

Lite trött och febrig men ganska nöjd ändå.

Jag grämde mig i många år över att SVT hade slutat visa The Tales of Beatrix Potter på lillejulafton, sedan tog jag saken i egna händer och såg till att jag aldrig mer skulle behöva sakna denna fina jultradition.

Såhär veckan innan jul är det ju alltid en massa jobb som ska avslutas, och i vanliga fall brukar jag sitta vid arbetsbordet eller i soffan hemma i vardagsrummet och tänka att snart, snart är jag klar och får äntligen ha jullov – och när jag tittar ut genom fönstret vid 4-tiden, precis innan solen går ner brukar det se ut ungefär så här.

Och jag har haft en lite märklig känsla den här veckan. Det har nästan känts som om jag befunnit mig hemma i Malmö, mitt i snöyran, bara ett par hundra meter från vår lägenhet. Jag tror inte någon i Sverige har missat att Musikhjälpen har sänts från Malmö, och lite oväntat kände jag mig plötsligt väldigt patriotisk och en liten smula nostalgisk … Så veckan har tillbringats i salongskontoret och ”utsikten” har mest bestått av Gustav Adolfs torg (svt-play och jobb så gott som dygnet runt). Men nu tror jag faktiskt att det är dags att återvända till verkligheten, och att inleda jullovet!

Vi smygstartade lite i går kväll med ett parti Scrabble

Och två underbara filmklassiker: Mr Deeds goes to Town och His Girl Friday. Bibblan har ett stort utbud (som tur är, inte dubbade) så det kan nog bli ett par till under julhelgen

« Older entries

Adams förläggare

Collings-Förlag