April

You are currently browsing the archive for the April category.

Till Sjöss!

Det här var lite oväntat. Inte hade jag trott att jag som 43-åring skulle agera omlagspojke till en seglingstidning, iklädd endast ett par slitna jeansshorts. Jag hade inte ens trott att jag skulle göra det fullt påklädd …

Tidningen Till Sjöss är Stockholmradios medlemstidning men säljs också i butik från och med i år. Och för er som inte känner till Stockholmradio kan jag berätta att de är Sveriges enda civila kustradiostation och att de har ca 30 000 medlemmar.

Om du vill läsa hela reportaget finns det här.

 

Vi gillar den spanska maten, det gör vi verkligen. I synnerhet charkuterierna är av yppersta klass här, och en tallrik syrliga boquerones i vitlöks- och persiljeolja slinker ner hur lätt som helst, särskilt med ett par vaktelägg vid sidan (det bästa är att vaktelägg räknas som vardagsmat här – ett 8-pack kostar mellan 1 och 2€). Det är lätt att bli bortskämd.

Men det finns också vissa svenska favoriter som man inte vill vara utan, och som tur är går det lika bra att laga dem här. Blomkålsstuvning till exempel (utan falukorv dock), färskrökt lax med dillstuvad potatis, ärtsoppa och fläskpannkaka, potatismos med wienerkorv (andra halvan av paketet som ackompanjerade blomkålsstuvningen), torsk med senapssås och så sockerkakan förstås. I går blev det en tigervariant. Mycket uppskattad.

Fina att se på och ännu godare att äta

Särskilt tillsammans med spanjorernas favoritsardin, den lilla boqueronen

Eller som äggröra att lägga chilimusslorna på

Och så avslutar vi lunchen med en hederlig svensk …

…tigerkaka. Gott, gott!

Nu har våra norska vänner Hanne och Jørn lämnat Cartagena och är på väg mot Balearerna. Tack för trevligt sällskap och ett sällsynt spännande uppdrag! Det är nämligen deras förtjänst att vi kommer spendera sommaren med att dokumentera alla baleariska hamnar och ankringsvikar. Vårt ”sommarjobb” innebär att vi under tre månader kommer att skriva och plåta dagarna i ända, dessutom ska vi tillbringa ett par dagar i helikopter! Jag har fått den stora äran att plåta alla dessa vikar och hamnar från ovan, allt medan Camilla kommer att fungera som kartläsare. Behöver jag säga att vi är taggade till tusen?!

Hoppas vi ses snart!

Mallorca nästa

Snart finns det en balearisk version av Hamnguiden

 

« Older entries

Adams förläggare

Collings-Förlag