Maj

You are currently browsing the archive for the Maj category.

Vi är tillbaka. Semestern är slut och snart börjar den blå vardagen igen. Isola står på land i Preveza och vi räknar med att sjösätta om ungefär en månad. Men innan dess blir det ny färg på fribord och däck, dessutom har vi ett antal mindre projekt att meka med.

Månaderna i Italien var helt fantasiska och vi har bestämt oss för att ta lärdom av dem och försöka leva mer aktiva liv. Vi vill åka mer skidor, vandra mer, vindsurfa mer (kanske båda två) och helt enkelt röra mer på oss. För hur konstigt det än kan låta är båtlivet ett väldigt stillasittande liv. Yachtisar brukar bli starka men har ofta dålig kondis.

Nästa vinter åker vi tillbaka till Limone och i sommar tänker vi hänga en del nere i surfparadiset Vassiliki på södra Lefkas. Mellan Alperna och Grekland hann vi med några veckor i Sverige och ett skambud i en bilauktion på nätet slutade med att vi körde hela vägen hit … Vår förra bil har fått ett nytt hem och tjänstgör ännu en gång som transportmedel och lagerutrymme åt ett snart långseglande par, hoppas att den sköter sig lika bra som den gjort för oss!

Här i Preveza är det nästan sommar och för att fira det körde vi på bilutflykt med våra irländska vänner Jill och Ciaran häromdagen, det såg ut så här:

Inte visste jag att Irländare är badkrukor

Picknicken är avklarad, nästa mål är att klättra upp för backen i bakgrunden

Det här känns säkert – dubbla räcken byggt av en grekisk rörmokare 

Camilla och Jill litar på att gängtejpen sitter ordentligt

Och på toppen av backen är utsikten …

… helt ok

Hej då Porto Katsiki!

 

Adams förläggare

Collings-Förlag