Januari

You are currently browsing the archive for the Januari category.

Vy från en grekisk hyrbil

Kan inte låta bli att dela med mig av denna fantastiska och högst oväntade upplevelse, serverad av självaste Julio Iglesias! Jag skyller på min nyväckta Spanienfaiblesse i kombination med en livslång kärlek till franska smörschlagers – och bara njuter om och om igen … Jag lovar, det går inte att sluta när man väl har börjat.

Hade det inte varit för den ypperliga filmen Tinker, Tailor, Soldier, Spy (så otroligt snygg och suggestiv, mästerligt regisserad av Tomas Alfredson – gå och se!) hade jag förmodligen aldrig upptäckt den här ljuvligt soldränkta sjuttiotalsversionen av La Mer. Mmmmmm.

Vi har varit i

Och tittat på en

Med på resan följde hennes ägare, tillika vår goda vän

Den lilla marinan låg i Preveza och omges av

Och vaktades av en typisk

Vi hann också med en liten sightseeing med vår

Och stannade bl.a. i

Där vi solade oss i vinterljuset och sörplade på vars en

Och när vi körde tillbaka spanade vi in ett

Och en

Sista kvällen åkte vi till Lefkas och hälsade på hos den

Restaurangen Mamma Mia som serverar fantastiskt


Nu är vi hemma igen och har

P.s. Om det här är helt obegripligt för dig – prova att placera muspekaren över var och en av bilderna …

Vad var bäst ombord förra året (utöver min vackra fru såklart)? Jag menar vilken pryl eller sorts utrustning är mest användbar, pålitlig, oumbärlig och prisvärd?

Mycket enkelt! Trots att vår båt är en sällsynt pålitlig och trygg mackapär måste den tyvärr se sig slagen av Greklands, Österrikes, Argentinas och Sydafrikas överman: Apple! Ombord på vår båt finns nämligen två stycken MacBook Pro, en 15- och en 13-tummare. Trots att vi i princip aldrig stänger av dem och använder dem konstant går de båda två som klockor. Och faktum är att jag har haft Mac som arbetsredskap i över 15 år och aldrig installerat om ett enda operativsystem, varit med om hårddiskkrasch, drabbats av virus eller på något sätt blivit besviken på något av dessa små underverk. De bara fungerar – år ut och år in! Med tanke på hur många timmar de lever måste de vara marknadens billigaste och mest miljövänliga datorer.

P.s. Varför är då Apple Greklands, Österrikes, Argentinas och Sydafrikas överman? Enligt Dagens Industri är företagets samlade börsvärde större än dessa länders BNP. Så kan det gå när man är bäst inom sitt område – eller i varje fall bäst i vår båt.

P.s.2 Grekland är däremot vår navigations-PCs överman. Både lättare att förstå sig på och mycket längre från ett totalt sammanbrott …

« Older entries

Adams förläggare

Collings-Förlag