Uncategorized

You are currently browsing the archive for the Uncategorized category.

CroatiaFullOfLife 1

Mina nya vänner Leonie, Stella och Fritz

En av mitt livs bästa semestrar var i Kroatien 2003. Faktum är att upplevelsen var så stark att den kom att ändra mitt och Camillas liv för alltid. Det var nämligen där vår plan om att bli bofasta på en segelbåt väcktes. Vi hade chartrat en segelbåt tillsammans med vänner och seglade under en vecka runt i skärgården utanför Zadar. Framförallt träffade vi på andra charterseglare men även en del nordeuropéer i privata segelbåtar, och det var dessa som fick oss att börja drömma. Tänk att det fanns människor som levde sina liv på en segelbåt i ett paradis som detta! 7 år senare var vi själva redo för samma livsstil och resten av historien kan du som bekant läsa om här på bloggen.

Därför var mina förväntningar högt uppskruvade när jag tillsammans med tre andra bloggare blev inbjudna av Kroatiska turistrådet att följa med på en 4-dagars seglats i området. Till en början var jag orolig för att Kroatien skulle ha förvandlats till en turistfälla men mina farhågor kom på skam. Det såg precis ut som jag mindes det och atmosfären var lika inbjudande och vänlig som sist. Kan varm rekommenderas! Men om du åker dit – var beredd på att det kan ändra ditt liv …

CroatiaFullOfLife 4

Resan började med att vår skeppare Janko seglade uppför floden Krka till Skradin och vattenfallen i Skradinski Buk

CroatiaFullOfLife 5CroatiaFullOfLife 8

CroatiaFullOfLife 9

CroatiaFullOfLife 6CroatiaFullOfLife 13CroatiaFullOfLife 11CroatiaFullOfLife 10CroatiaFullOfLife 12CroatiaFullOfLife 14CroatiaFullOfLife 15CroatiaFullOfLife 16CroatiaFullOfLife 17

Därefter seglade vi ut till nationalparken Kornati

CroatiaFullOfLife 23CroatiaFullOfLife 24CroatiaFullOfLife 21CroatiaFullOfLife 27CroatiaFullOfLife 28CroatiaFullOfLife 26CroatiaFullOfLife 25CroatiaFullOfLife 18CroatiaFullOfLife 22CroatiaFullOfLife 19CroatiaFullOfLife 29CroatiaFullOfLife 3En fantastisk påminnelse! Till sist vår farkost: en Lagoon 39. Komfort och seglingsegenskaper som en mindre villa …

Just när man är som mest villrådig ställer besöksstatistiken till det. Vi har en funktion kopplad till bloggen som visar hur många besök den får, var besökarna kommer från och lite annan spännande fakta. Något vi ofta glömmer bort att kolla av, men igår kom Camilla plötsligt att tänka på den och blev helt paff: samtidigt som vi nästan glömt bort att vi har en blogg ökar besöksstatistiken ordentligt … För första gången i denna bloggs historia ligger veckosnittet på över 1 000 besökare om dagen! Faktum är att vi ser ut att snitta 1 200 besök om dagen sedan mitt förra inlägg!?

Hur hänger det här ihop egentligen? Man skulle kunna dra slutsatsen att ju längre tid det går mellan inläggen, desto fler läsare drar den till sig. Och vad skulle egentligen hända om vi slutade att skriva helt och hållet? Vi har aldrig sett på vår blogg från en kommersiell synvinkel, och den kanske största anledningen är att vi inte vill att den ska kännas som ett arbete. Det har hänt att företag har hört av sig med inviter, men med annonsörer kommer också tvånget att ständigt uppdatera – och tvång är nog det fulaste ord jag vet (se bild ovan).

Annan spännande statistik är att majoriteten av våra läsare läser bloggen med hjälp av Google Translate, att engelska är det vanligaste språket de översätter till, följt av, tyska, holländska och italienska. ”Renovera teakdäck” är en ständigt aktuell sökfras som leder in besökare från Google, och det händer ganska ofta att de som söker på ”Sirius 42 till salu”, ”seglande översättare”, ”Hallberg-Rassy 312” och till och med ”kryddhylla” slinker in här.

Men nu till något som Google Translate garanterat inte klarar av att översätta. Nämligen artikeln om oss i På Kryss som jag tidigare lovade att lägga ut (klicka på bilderna för att läsa som pdf):

Det är bara att erkänna – det händer inte lika mycket när man ligger i vinterhamn. Man umgås en del med sina engelska, norska och australiensiska grannar, fixar med båten och jobbar. Och så har vi väntat på besked om att få lägga ut resereportaget vi gjorde för Prime Time om Zakynthos i somras.

Om du vill drömma dig bort till en liten grekisk ö en stund är det bara att ladda ner artikeln som pdf här. Trevlig läsning!

« Older entries

Adams förläggare

Collings-Förlag