Spanien

You are currently browsing the archive for the Spanien category.

Snart är cirkeln sluten. Om några dagar seglar vi de sista sjömilen från Marseille till Port Napoléon och sätter punkt för nästan två års vistelse i den västra delen av Medelhavet. Där tar Isolas nya ägare över och vi flyger hem till Sverige. Resan över Lejonbukten (från Cadaquez i Spanien till Marseille) klarades av på 22 timmar och bjöd på fantastisk segling. Under dagen vred sig vinden långsamt från en precis lagom hög kryss till en behaglig slör, nästan inga vågor eller dyningar och en vindstyrka på mellan 6-8 m/s.

Cadaquez var en mycket trevlig bekantskap – det enda negativa var att vi tvingades ligga på en 30€ boj i tre dagar för att vänta ut den nästan ständigt blåsande Tramontanevinden. Så här såg det ut:

Utsikt från vårt navigationsbord under Tramontanevinden

Plötsligt känns det som om vi kommit till en liten hamnstad längs med atlantkusten

Gator, väggar, tak – allt är byggt av skiffer här

Till och med stränderna

och själva berggrunden …

95% av alla turister här är fransmän

Inte den här (även om hon ibland önskar att hon var det)

Den här snubben har satt sin prägel på det mesta här

Här bodde han på somrarna 

Inte här! 

Blåsigt

Någonstans på denna bild gömmer sig Hasse Aro!

Vi avslutar med en fransk klassiker


Nja, riktigt så stavas det inte, men det uttalas i varje fall enligt ovan. Cadaquez heter den lilla hamnstaden vi befinner oss i just nu och för er som inte känner till den kan jag berätta att det är en mycket vacker liten ort, belägen nästan precis på gränsen till Frankrike . Lite kargare och mindre inställsamt än Balearerna men väldigt karaktärsfullt. Tokfarbrorn Salvador Dali hade sitt sommarresidens här och även andra kända konstnärer brukade hänga här en gång i tiden.

Vi har precis tagit oss över från Mallis till fastlandet och även om seglingen hit ackompanjerades av vår motor var den helt okej. Under mitt sista nattpass fick jag se den här soluppgången:

P.s. Bilder från Cadaquez kommer snart.

P.s. 2. Att stava rätt är inte alltid min starka sida. Läs mer om hur det ligger till på www.collingsforlag.se 

 

Jag vet att soluppgångsbilder lätt kan kännas som en fototapet från 70-talet – men det struntar jag i! Det var mäktigt att få se den ute på ett vindstilla hav med stora dyningar som långsamt rullade in.    

 

 


När vi flyttade in i vår båt och lämnade Malmö för lite mer än två år sedan hade vi ingen aning om vart den här resan skulle ta oss. När folk frågade om våra resplaner och hur länge vi tänkte vara borta svarade vi ganska svävande, mest för att vi tyckte det var skönt att inte behöva precisera vår rutt eller våra planer men också för att vi faktiskt inte hade några svar att ge.

I dag har vi förvisso en klarare bild av hur vi tänker oss vår framtid, men när det gäller att spika planer är vi precis lika obstinata som då – helst vill vi inte alls bestämma vad som ska hända längre fram än en vecka eller så. Samtidigt som det roligaste vi vet är att göra upp planer för framtiden! Så länge vi har möjlighet att ändra dem dagen efter det vill säga …

Hur som helst, i dagsläget finns det faktiskt ett par fasta hållpunkter på vår sommaragenda, och jag tänker att det kanske inte är så farligt att avslöja några av dem ändå. Så här föreställer vi oss den närmaste tiden:

Vilken dag som helst kommer vi (tro det eller ej!) att lämna Balearerna bakom oss och segla mot Frankrike. Den 1 augusti har vi nämligen en dejt där med Isolas nya ägare! I Port Napoléon, samma hamn som vi landade i efter vår kanaltur 2010, kommer vi att skiljas från vår båt. Det är verkligen med blandade känslor vi börjar inse att det här snart inte ska vara vårt hem längre, och även om vi har brutit upp och bytt bostad många gånger förut känns det lite extra mycket den här gången. Vi har nog aldrig levt så intensivt i ett hem som i den här båten. Men nya spännande saker väntar, och ungefär samtidigt som vi lämnar ifrån oss Isola blir vi fullvärdiga ägare till vårt nya hem, vårt skepp som väntar på oss i den joniska övärlden i Grekland.

Tänk vilka festmåltider vi kommer att kunna laga till i det här köket!

Den 2 augusti har vi torkat tårarna och flyger hem till Sverige för en sommarvisit med besök hos familj och vänner, förhoppningsvis ett och annat friskt havsbad, västkusträkor, fläderblomssaft, kanske en kräftskiva eller två, kantarellplockning, sena grillkvällar och inte minst – brittiska sommardeckare på tv!

Efter det börjar nästa kapitel, men det sparar vi på. Vi kan väl titta på lite fler Mallorcabilder i stället? Bara så att vi är helt säkra på att ingen har missat hur vackert det är och hur bra vi har trivts här.


Jodå, det finns en och annan turist här också …

« Older entries

Adams förläggare

Collings-Förlag