Kroatien – där allt började

CroatiaFullOfLife 1

Mina nya vänner Leonie, Stella och Fritz

En av mitt livs bästa semestrar var i Kroatien 2003. Faktum är att upplevelsen var så stark att den kom att ändra mitt och Camillas liv för alltid. Det var nämligen där vår plan om att bli bofasta på en segelbåt väcktes. Vi hade chartrat en segelbåt tillsammans med vänner och seglade under en vecka runt i skärgården utanför Zadar. Framförallt träffade vi på andra charterseglare men även en del nordeuropéer i privata segelbåtar, och det var dessa som fick oss att börja drömma. Tänk att det fanns människor som levde sina liv på en segelbåt i ett paradis som detta! 7 år senare var vi själva redo för samma livsstil och resten av historien kan du som bekant läsa om här på bloggen.

Därför var mina förväntningar högt uppskruvade när jag tillsammans med tre andra bloggare blev inbjudna av Kroatiska turistrådet att följa med på en 4-dagars seglats i området. Till en början var jag orolig för att Kroatien skulle ha förvandlats till en turistfälla men mina farhågor kom på skam. Det såg precis ut som jag mindes det och atmosfären var lika inbjudande och vänlig som sist. Kan varm rekommenderas! Men om du åker dit – var beredd på att det kan ändra ditt liv …

CroatiaFullOfLife 4

Resan började med att vår skeppare Janko seglade uppför floden Krka till Skradin och vattenfallen i Skradinski Buk

CroatiaFullOfLife 5CroatiaFullOfLife 8

CroatiaFullOfLife 9

CroatiaFullOfLife 6CroatiaFullOfLife 13CroatiaFullOfLife 11CroatiaFullOfLife 10CroatiaFullOfLife 12CroatiaFullOfLife 14CroatiaFullOfLife 15CroatiaFullOfLife 16CroatiaFullOfLife 17

Därefter seglade vi ut till nationalparken Kornati

CroatiaFullOfLife 23CroatiaFullOfLife 24CroatiaFullOfLife 21CroatiaFullOfLife 27CroatiaFullOfLife 28CroatiaFullOfLife 26CroatiaFullOfLife 25CroatiaFullOfLife 18CroatiaFullOfLife 22CroatiaFullOfLife 19CroatiaFullOfLife 29CroatiaFullOfLife 3En fantastisk påminnelse! Till sist vår farkost: en Lagoon 39. Komfort och seglingsegenskaper som en mindre villa …

 1. Kent & Johanna’s avatar

  Ja, Kroatien ser härligt ut! Och båten ser ju inte så tokig ut den heller!
  Skulle vara kul att segla runt där någon gång, men först ska vi till Grekland med vår båt. Det är i alla fall målet. Det verkar gå att lösa med båttransport på fartyg till Marmaris i Turkiet. Då är det ju bara ett par dagsetapper till Cykladerna och Naxos 🙂
  Vad roligt att höra att det ser bra ut med bygglovet nu också!
  Visst är mountainbike roligt att köra på små stigar och i terräng! Blir ganska skön fartkänsla då! Vänta bara tills ni får prova det på Kullaberg! 🙂

  Ha det fint tills vi ses!
  /Kent

Adams förläggare

Collings-Förlag

Warning: Creating default object from empty value in /storage/content/16/149216/yachtisola.com/public_html/wordpress/wp-content/themes/tarski/sidebar.php on line 4