Familjejul

Ulf, Camilla, Agneta, Kajsa, Håkan, Axel och Linda!

Hur många kan fira jul samtidigt i en HR 312?

Svaret på frågan är till ganska stor del beroende på hur trevliga gästerna är och hur stort midjemått de har. Vi bestämde oss för att tänja på gränserna och lyckades med konststycket att klämma in oss själva, mina föräldrar, min syster, hennes man och deras två barn ­­– och tänka sig: familjen passade in i salongen som handen i handsken! Det blev en väldigt intim och lyckad jul. Någon tomte hade vi dock inte plats med, julklappskassan spenderades istället på Barcelonas restauranger och på lokala små utflykter. Nästa år planerar vi göra det ännu svårare för oss och fira julen i lastutrymmet på mina föräldrars Golf Caddy …

Trots en snuvig och febrig inledning hade vi en väldigt trevlig vecka tillsammans, och jag tror att vi alla var förvånade över hur snabbt den gick. Så fort våra julgäster checkade ut från hotellet tog nästa besökskull vid: våra vänner Jonas och Emeli flydde från det numera arktiska Stockholm och kommer att se till att vi får en strålande inledning på det nya året.

Hejdå familjen – hoppas att vi ses snart igen!

Julkalendern på SVT Play

Min veterinärsyster kollar in en:


Potentiell patient med tandsten

Och en krabat med anlag för snuva

Och en … tja, liten sjödrake kanske

Kvällspromenad längs med stranden


En portion båtmys med Kajsa och morsan

Ett av Gaudis hus i Park Guell

Utsikt från Park Guell

Om du slår sönder servisen – gör som Gaudi: bygg en parkbänk

Ett av världen mäktigaste byggnadsverk: Sagrada Familia

Påbörjades för över 100 år sedan och är fortfarande inte klar…


Adams förläggare

Collings-Förlag