Articles by Camilla

You are currently browsing Camilla’s articles.

Snön verkar aldrig vilja sluta falla här i Limone, och lika glada för det är vi. Men nu börjar det snart kännas lite onödigt, med tanke på att snödjupet i pisterna ligger runt tre och halv meter och det bara är två veckor kvar tills skidsäsongen officiellt avslutas – och bara en vecka kvar tills vi åker härifrån.

Dags att vakna upp ur den här Narniadrömmen, med andra ord, och börja tänka på att våren faktiskt inte är särskilt långt borta. Kanske får vi se den redan den här veckan – om vi tar oss i kragen och masar oss ner till kusten, där det lär vara runt 17-18 grader och snart badväder … Eller så stannar vi här och njuter in i det sista. Rivieran finns nog kvar, och vi bor ju faktiskt på en segelbåt.

Någon segling är det inte tal om här i vår grekiska sommarvardag – jag tror faktiskt att vi snart har förbrukat rätten att kalla oss långseglare – men vad gör väl det? Allt har sin tid. Vi njuter av den ljuvliga utsikten som möter oss varje morgon här i Vlicho, äter vår frukost i den allt varmare sittbrunnen (fast inte just i dag, eftersom Adam håller på att nåta om teakdäcket i sittbrunnssofforna) och sen börjar arbetsdagen för oss båda. Jag slår mig ner med datorn där det finns plats, kopplar in min oumbärliga usb-fläkt och kastar mig in i mitt senaste översättningsprojekt. Adam, som brukar sköta sitt kontorsarbete under dygnets mörkare och svalare timmar, börjar slipa, borra, fräsa, plugga plasta, nåta, måla eller vad som nu står på schemat för dagen. En grundlig makeover av sittbrunn, badplattform och däck är det som gäller i sommar, och då finns det ingen tid att lata sig. Det här är ett långtidsprojekt och allt vi gör gör vi med filosofin att den här båten i framtiden ska ta oss till många spännande platser – nära eller långt bort – och att vi ska kunna fortsätta att leva ombord så länge vi vill. Fast ibland ger vi varandra lov att pausa lite för att ta ett dopp eller ta dingen in till stranden för en glass och en kaffe. Eller för att fira midsommar.

Förra sommaren fick vi ingen sill på midsommarafton. Då slipade vi bottenfärg. Det blir bättre och bättre! 

Får man börja nu?

Midsommarsupé med fin utsikt – och mittemot mig en utsikt jag aldrig tröttnar på.

Nä, vad säger du, ska vi se om det finns nån nattklubb öppen i närheten? Det är ju ändå midsommarafton! 

Å andra sidan är det ganska skönt här också.

 

 

Just vid den här tiden på året brukar jag alltid känna ett litet styng av saknad efter Sverige och allt som hör till säsongen (då har jag förstås förträngt snålblåsten och rapsfältssnuvan och den i bästa fall 17-gradiga badtemperaturen). Förra året gjorde jag ju faktiskt något åt det och tog en liten avstickare hem till den svenska försommaren, men i år har det inte hunnits med någon Sverigevisit. Som tur var förbarmade sig vår vän och ankringsgranne Stefan över oss och bjöd på äkta svensk försommarkväll i sittbrunnen på sin fina Augusta av Alingsås.

Med grekisk utsikt förvisso. Nåja, man kan inte få allt.

Det här ser lovande ut

Ja! Jansson!

Ingen svensk sommar utan O.P. Anderson

Don’t mind if I do

I brist på hägg och syrén

« Older entries

Adams förläggare

Collings-Förlag