I väntan på jullov

Såhär veckan innan jul är det ju alltid en massa jobb som ska avslutas, och i vanliga fall brukar jag sitta vid arbetsbordet eller i soffan hemma i vardagsrummet och tänka att snart, snart är jag klar och får äntligen ha jullov – och när jag tittar ut genom fönstret vid 4-tiden, precis innan solen går ner brukar det se ut ungefär så här.

Och jag har haft en lite märklig känsla den här veckan. Det har nästan känts som om jag befunnit mig hemma i Malmö, mitt i snöyran, bara ett par hundra meter från vår lägenhet. Jag tror inte någon i Sverige har missat att Musikhjälpen har sänts från Malmö, och lite oväntat kände jag mig plötsligt väldigt patriotisk och en liten smula nostalgisk … Så veckan har tillbringats i salongskontoret och ”utsikten” har mest bestått av Gustav Adolfs torg (svt-play och jobb så gott som dygnet runt). Men nu tror jag faktiskt att det är dags att återvända till verkligheten, och att inleda jullovet!

Vi smygstartade lite i går kväll med ett parti Scrabble

Och två underbara filmklassiker: Mr Deeds goes to Town och His Girl Friday. Bibblan har ett stort utbud (som tur är, inte dubbade) så det kan nog bli ett par till under julhelgen

 1. Tomas Nihlén’s avatar

  Har suttit en del och jobbat på bibliotek i Barcelona (gratis Wifi) men aldrig lånat hem filmer. Vad kostar det?

  Be någon skicka ner ett paket med glöggkryddor och koka upp med lite rödvin så kan det skapa lite julkänsla. 🙂 /Tomas

 2. Camilla’s avatar

  Hej Tomas!
  Tack för glöggtipset (kommer väl till pass eftersom julmusten var slut på IKEA …) Jag har faktiskt lyckats hitta alla kryddor jag behöver i skafferiet och vin finns det ju gott om här, så i kväll blir det nog ett glas eller två.
  Jag hänger också en hel del på biblioteken här, som sagt fri wifi och dessutom kostar det inte ett öre att låna hem film! Och restaurangen Adam skrev om, La Paradeta, ligger på C/ Comercial 7, i Born – missa inte nästa gång ni är här.
  Poble Nou har vi varit i ett par gånger, supermysig stadsdel med fin och avslappnad Rambla.
  Ha det gott, C&A

 3. Tomas Nihlén’s avatar

  Hej!

  Va grymt att man kan låna film gratis. Vi tänkte aldrig på det alternativet utan hyrde på ett videoställe som heter Papaya Verdi i Barrio Gothic. Måste testa lånevarianten nästa gång.

  Var nere en månad i september och gjorde research för ett projekt och bodde då i Sants vilket var ett nytt område att upptäcka.

  Kul att läsa bloggen, blir grymt sugen på att åka ner smart igen.

  God jul! /Tomas

 4. Tomas Nihlén’s avatar

  Tack för adressen också förresten. Ska spana in nästa gång! 🙂 /Tomas

 5. Lennart Heyner’s avatar

  Hej,
  jag är en av dem som regelbundet tittar på er trevliga blogg, men det vet ni väl redan genom att se på räkneverket. Sist vi hade kontakt var när jag frågade er om Teakdäcket i höstas. Kul med alla IKEA-tipsen beträffande utrustningen ombord, var själv inne på samma linje redan på 70-talet när jag monterade två st hurtsar “Tore” i min dåvarande båt, 8mR-jakten “Turid” under parollen “Tore går till sjöss”. Båten hade dessförinnan blivit strippad på nästan all inredning för att kunna kappseglas bättre, men Tore blev ett fint komplement som förvaringsutrymme.
  God Jul och fortsatt god seglats under 2011, önskar er Lennart Heyner

 6. Taru’s avatar

  God jul och gott nytt år på er båda! Det ser ut som om ni hittat “hem” i Barcelona. Underbart! KRAM

Adams förläggare

Collings-Förlag