Va! Är det redan vår?

Vad ska man annars tro när väderprognosen har sett ut så här sen en vecka tillbaka – och verkligheten inte är ett dugg sämre, snarare tvärtom? Jaja, det är väl bara att falla till föga antar jag och sätta igång med vårstädningen … för nu vill vi inte ha en endaste liten förkylningsbacill kvar i vårt hem!

En ut-och-invänd båt

Och en nystädad man – vilken fräsching!

Så, nu när det är gjort kan jag med gott samvete ge mig ut på stan och inventera den stora januarirean! I Spanien finns nämligen ingen annandagsrea utan man får snällt ge sig till tåls ända fram till andra veckan i januari. En fördel är förstås att man inte lockas tillbringa julledigheten på varuhus och i butiker tillsammans med andra fyndjägare, i stället kan man bara ligga på soffan och mumsa praliner, kolla på gamla filmer och pussa på sin man – ganska sympatiskt eller hur? Och så hinner man ju bli riktigt sugen på att den där rean ska börja. Jag har varit väldigt förutseende och spanat in ett par grejer som förhoppningsvis kommer att dyka upp på rebaixes-hyllorna nu! Återkommer snart med rapport om hur det gick.

Men först en belöning för att vi varit så husliga i helgen.

När man städar blir man sugen på musslor, det vet ju alla. Och ett glas vin. Och en perfekt låt som ackompanjemang.


Adams förläggare

Collings-Förlag