Juletid i vinterdiset

Det är bara att inse, någon vit jul lär det knappast bli i år. Men årstiderna känns av här också. I natt sjönk temperaturen till 4°C och från takluckan i förpiken såg vi en natthimmel full av stjärnor genom den kalla och klara luften. Den stora skillnaden mot våra hemtrakter är att solen här har kraft nog att framkalla varma sköna eftermiddagar, och på strandpromenaden ett stenkast från båten kan man se päls- och dunjackeklädda flanörer bredvid solbadare i bikini …

Eftersom den sista veckan varit full av jobb får ni hålla tillgodo med bilder från föregående helg. Längs med strandpromenaden, precis söder om Port Olympic ligger ett antal glassiga restauranger och vi var bara tvungna att prova Shokos lunchmeny. Rekommenderas om du har vägarna förbi!

 1. Ewa Luvö’s avatar

  Hej – vilken härlig blogg och vad avundsjuk man blir på ert väder. Själva är vi mitt i massor med snö och svinkallt. Men det hindrar inte oss från att ge oss ut på sjön. Så kikar ni in på min blogg så får ni veta lite mer om vilka vi är och förklaringen till att vi ska ut bland isflaken….

  Har precis hittat er sida men kommer absolut att följa er – lägger en länk till er också bland mina favoriter. Ha´t så bra! //Ewa

 2. Tomas Nihlén’s avatar

  Ser härligt ut!

  Jag har bott i Barcelona i ett par omgångar, den senaste i området Poble Nou 4 kvarter från stranden någon kilometer eller ett par kilometer öster om hamnen. Har ni varit vid Rambla de Poble Nou? Det kan iaf rekommenderas som en mer genuin och lugnare rambla.

  Min flickvän och kollega försöker lägga upp livet på ett sånt sätt att vi också ska kunna leva ute i världen, iaf i olika omgångar.

  Ha det gott i solen! //Tomas

Adams förläggare

Collings-Förlag