På spaning efter dig

Hej kära läsare, och tack för att du troget följer oss – trots att det ibland dyker upp vissa bisarra inslag här på bloggen …

Ett av våra nöjen här i kajutan är att spekulera i vem just du är. Och för att kittla vår fantasi ytterligare har vi kopplat en funktion till vår hemsida som kan plocka fram en himla massa statistik om våra besökare – och nu är vi verkligen nyfikna! Utöver alla våra svenska läsare har vi tydligen även många danska, norska och finländska bloggvänner. Men det som är allra mest förvånande att vi dagligen får besök av ganska många engelska, amerikanska, italienska, franska, tyska, schweiziska, ryska och till och med japanska besökare. Frågan är bara: har alla ni bara navigerat fel eller är det faktiskt så att vi känner varandra?

Är du kanske en skandinav som råkar vara bosatt i något av dessa länder, eller använder du dig av Google Translate för att förstå vårt exotiska germanska språk?Vem vet, bakom den anonyma sifferkombination som utgör din IP-adress döljer sig kanske en svartklädd smygrökare från Simrishamn, en rapptungad rödtopp från Richmond eller en känslosam chardonnaykännare från Chicago …

Vem du än är, skicka gärna en hälsning – vi vill ju så gärna lära känna dig!

 1. Svend Erik Madsen’s avatar

  Ja, os husker I jo nok stadig fra vort samvær i Travemünde og Mölln i sommer. Vi læser med interesse jeres blok med informative og finurlige indlæg og observationer. Tak for det.

  Birgit og Svend Erik Madsen
  ELISE III

 2. Adam’s avatar

  Jag tittar ofta in och läser er fina blogg. Just nu töar det i Helsingborg och idag hade vi +3 grader. Men snart skall det bli kallare igen. Ha det gott i värmen!

 3. Thomas Veber’s avatar

  Hej på er,

  Vår familj gjorde en liknande seglats i 2008-2009 med vår mahognybåt från 1950, “Anna Lisa”. Hon är också ritad av Olle Enderlein. Även jag jobbade ombord undervägs, men tyckte nu inte att det var så roligt. Kanske för att vi också hade små barn med- de kräver en del uppmärksamhet :-). Så det blev mest till att jag jobbade på natten. Ändrade våra planer undervägs bl a för att internet är så tillgängligt i Spanien (har ni också en 3G-stick från Vodafone?)

  Bodde förövrigt ett år i Barcelona för 10 år sedan. Den staden har fortfarende en stor plats i mitt hjärta!!!

  Många hälsningar från Skanör,
  Thomas

 4. Lina’s avatar

  Missar inte ett inlägg i er himla fina blogg! Men det visste ni kanske redan 🙂
  Just nu representerar vi Portugal i statistiken.

 5. Dan’s avatar

  now that winter has arrived on the Great lakes in the American Midwest, we are following others that are in Warmer climates, and still sailing. Our boat has been out of the water for 6 weeks, and will stay out until May.

 6. Camilla’s avatar

  Tack för hälsningarna – så kul att höra ifrån er, både nya och gamla vänner!

  Birgit och Svend Erik, självklart husker vi er! Kul att ni hänger med oss via bloggen!

  Adam, tack för hälsningen – och ha det gott själv hemma i Skåne!

  Thomas, vad roligt att du och familjen hittat hit! Vi kommer ihåg intervjun i Sydsvenskan och hur inspirerande det var för oss att läsa om er och er segling i Medelhavet.

  Lina och Johan, hurra-hurra-hurra för er! Vi är grymt imponerade av era bravader på havet!

  Dan, vad trevligt att höra ifrån en läsare från andra sidan Atlanten! Liksom du ser vi också fram emot att få sätta segel igen i maj! (Och dessutom drömmer vi om att någon gång i framtiden ta St Lawrence-floden ner till de Stora Sjöarna, och segla i dina hemtrakter.)

 7. Dan’s avatar

  well, if the two of you do make, it, (or plan to) please let us know, we would be glad to be a tour guide. If you have any questions you have my email address. We know many that have made the trip not only by way of the St. Lawrence, but by other routes.

  Here on Lake Erie, there is an island on the Canadian side that is relatively primative in facilities, but is often used as a stop over for the long distance travelers. It is a favorite stop of ours, and we often meet many blue water sailors there. Besides the winery, the people we meet there make it one of the best stops on this end of the lake.

 8. Amis’s avatar

  Representerar Singapore i statistiken… Inte så frekvent besökare, men när jag väl är här gillar jag läsningen; segling, Spanien, Ikea-i-båten – touché! Seglat i Grekland en del med båt som numera är på hemmaplan, och på land, norr om Stockholm då jag f n lever “expatliv” i S’pore. Må så gott!

 9. Camilla’s avatar

  Hej Amis! Där ser man, och vi som trodde att Singapore-träffarna var från våra vänner Gerd och Ingvar, som också bor där (www.ingvargerd.blogspot.com). Kul att höra att det finns fler Singaporeaner som hälsar på här då och då! C&A

Adams förläggare

Collings-Förlag