Skolmatsal gourmetstyle

Hur kommer det sig att vuxna människor frivilligt ställer sig i en lång kö en lördagskväll i november till något som påminner om en skolmatsal – mitt i en stad full av snygga restauranger? Till på köpet får man med största sannolikhet dela bord med ett gäng främlingar, själv hämta maten och duka av bordet när man går.

Enkelt, här serveras fisk och skaldjur av högsta kvalitet till snabbmatspriser. Det är bara att säga till den barska damen i fiskdisken vad du vill ha och hur du vill ha det tillagat, hämta ut valfri dryck i baren, leta upp en sittplats och vänta på att ditt nummer ropas upp. Restaurang La Paradeta lockar alla typer av människor och stämningen är minst sagt familjär. Välklädda damer och herrar trängs med barnfamiljer och på bordet framför dem står tallrikar dignande med fisk och skaldjur. Ett måste om du besöker Barcelona! Tänk bara på att gå dit lite tidigare än vad man gör på andra restauranger här (innan 22.00) så slipper du de värsta köerna.

En hummer, ett halvt kilo calamares och lite musslor tack

Färskaste fiskdisken i stan!

Nummer 20, dags att hämta maten

 1. Adam’s avatar

  Det vattnas i munnen! Det verkar inte ha det allt för illa där nere i söder =)
  Här i Hbg är det -9 grader och en jäkla massa snö.

 2. Linda’s avatar

  Ohhh, skaldjur…Har de bara öppet på lördagar och hur är det under julen? Sprang på Suss Bogren vid bagageförvaringen på Stockholms central i helgen; hon hälsade så gott!

  Kram,
  Syster L

 3. Tomas Nihlén’s avatar

  Detta ställe har jag missat helt. Var ligger det? //Tomas

Adams förläggare

Collings-Förlag