IKEA i båten #1

Stora delar av IKEAs sortiment är välkomna i vår båt. Även Ingvar är välkommen (han skyllde dock på att hans sandaler inte var ”båtmässiga” och slog sig ner i fåtöljen Poäng istället).

Förra veckan åkte vi på utflykt till Sverige, eller nästan Sverige i alla fall. Tillsammans med Tord och Monika, våra svenska polare här på bryggan, besökte vi ett av Barcelonas två IKEA. Och tänka sig, allt var sig likt! Bokhyllan Billy tog varmt emot oss fullproppad med svenska böcker. I restaurangen åt vi tunnbrödsrullar med lax och rundade av med en hederlig svensk kanelbulle. Efter den krävande shoppingturen var vi så klart tvungna att avsluta med kokt korv i bröd.

Men, nu var det inte det jag tänkte skriva om, utan vår nya miniserie ”IKEA i båten”. För även om denna svenska institution vanligtvis gör sig bäst på land finns det mängder med användningsområden för deras prylar på sjön.

Vi börjar med en liten pryl som alla seriösa långseglare borde utrusta sina båtar med, nämligen diskmedelspumpen Ringskär. En billig och helt oumbärlig liten pryl som gör sig lika bra för diskmedel i pentryt som för flytande tvål i badrummet. Slut på kladdet!

Adams förläggare

Collings-Förlag