Nya vänner och nattliga avsked


Tidigare i somras, när vi fortfarande befann oss på kanalerna, fick vi en hälsning från Taru och Alex ombord på HR 352:an Caos i Barcelona. Vi har sedan dess följt deras blogg med spänning, haft kontakt med jämna mellanrum och hållit tummarna för att vi skulle hinna fram innan de lämnade staden för sin jordenruntsegling. De verkade vara så sköna människor och vi hade på känn att vi skulle trivas i deras sällskap. Så förra lördagen tog vi våra cyklar och följde strandpromenaden bort till deras hamn, Port Olimpic, för att leta upp dem. Och vi hade inte misstagit oss. Efter en stunds båtjämförande och allmänt ”vem-är-ni-och-vem-är-vi”-småprat satt vi på en restaurang längs hamnkanten och avnjöt en 3-timmars-3-rätterslunch, som de så generöst bjöd på. Vi kunde inte fått ett bättre välkomnande till vår nya hemstad!

Och med tanke på att de bara hade en vecka kvar innan avresedagen – och vi vet hur värdefull varje liten sekund är i det skedet – blev vi väldigt glada att de hann klämma in en middag hos oss i onsdags. Det är alltid kul att jämföra erfarenheter, såväl vad det gäller segling, utrustning och hur man hanterar livet ombord som matlagnings- och inredningslösningar, särskilt när man har nästan identiska båtar. (Okej, deras är lite större än vår …)

Igår var det i alla fall dags för dem att kasta loss. Tillsammans med ett gäng av deras vänner, båtgrannar och familjemedlemmar tog vi ett nattligt farväl av våra nyfunna vänner. Lite sorgligt att se dem försvinna så snart, men det är så det fungerar. Man möts, njuter av varandras sällskap och skiljs åt för att kanske ses igen någon annanstans i världen. Och nu ser vi i stället fram emot en spännande fortsättning på deras fantastiskt välgjorda, vackra och underhållande blogg!

  1. Taru och Alex’s avatar

    Tack för ert härliga sällskap, kära vänner. Vi ses snart igen hoppas vi!

  2. Adam’s avatar

    Hej igen,

    Ser att ni har self-tailing winschar. Har ni haft dem från början eller installerat dem senare? Vilken stl. och märke har ni?

    //Adam

Adams förläggare

Collings-Förlag