Little Britain

Sakta men säkert börjar Barcelona kännas som vår hemstad. Vi har hittat en bra matbutik och ett fantastiskt bageri i Barceloneta, som området utanför grindarna heter, en riktigt skön och avslappnad stadsdel. Det vi inte var förberedda på när vi kom hit var att Port Vell (hamnen vi bor i) inte alls är en del av Barcelona, snarare en del av Storbritannien.

Visst är det märkligt, var man än kommer i världen stöter man på hela stadsdelar befolkade av detta kolonialiserande folkslag. Det tog inte mer än ett par dagar innan damen i båten bredvid bjöd in oss på Gin and Tonic och snacks – vid 4-tiden på eftermiddagen. Desperat letade vi igenom våra garderober på jakt efter tropikhjälmar och kakishorts, men tyvärr hade vi visst glömt dessa hemma. Vår värdinna visade sig vara en förtjusande, ensamstående dam som har haft sin båt liggande i Port Vell de sista 6 vintrarna. På somrarna seglar hon runt i Balearerna, ankrar i fina små vikar och njuter av livet. Att hon dessutom har en likadan båt som vår gjorde inte att vi tyckte mindre om henne – snacka om god smak!

Vi är m.a.o. en minoritet, jag och Camilla. För tillfället finns det bara två båtar med övervintrande svenskar här. Hur gör man då för att bli accepterad i dessa anglosaxiska kretsar?

Efter många timmars planerade har vi smitt en lömsk plan: vi ska bjuda in vår båtgranne på te och scones! Camilla har i många år förädlat sitt sconesbakande och känner sig nu redo för det ultimat testet. Att bjuda på ett perfekt Afternoon Tea.

Fortsättning följer …

  1. Per’s avatar

    Väldigt snygg hemsida/blogg, ska bli en höjdare att följa er genom vintern. Ni hjälper oss faktiskt att ta oss genom mörkret som stundar, vi som ännu inte kommit lika långt. Båtvalet inspirerar…
    Mvh,
    Per

  2. Camilla’s avatar

    Underbart och inspirerande skrivet om er själva under “vem är vi”. Vilka historieberättare ni är. Charmigt! Kram

  3. Camilla’s avatar

    Camilla och Per, tack för de värmande orden! Det är precis det vi vill göra – inspirera. Och det är såå kul att få en uppfattning om vem våra läsare är!
    C&A

  4. Mats’s avatar

    Fantastiskt att få följa ert äventyr! Vilken tur att det finns modiga människor som er och som vill dela med sig till oss som bara drömmer. Är själv nybliven segelbåtsägare som längtar till våren. Lycka till och berätta mer för oss!!
    Hälsn, Mats

  5. Camilla’s avatar

    Tack, Mats! Vi lovar att fortsätta dela med oss! Och vad vore livet utan drömmar?
    C&A

  6. Christina’s avatar

    Hej! Hittade hit via Taru och Alex blogg. Låter som ni hade en underbar sommar genom Europa och en vinter i Barcelona kan ju inte bli så mycket sämre. Det är mycket inspirerande att läsa er blogg i alla avseenden, era upplevelser, er relation, ert sätt att skriva. Njut av livet. Själv befinner jag mig vid i och på Röda havet. Hälsningar Christina

Adams förläggare

Collings-Förlag