Vår i Sverige

För första gången på 6 år har vi upplevt en svensk vår. Även om det finns årstider i Medelhavet är kontrasterna mindre än här och om jag ska vara helt ärlig har jag insett att Sverige också har sina poänger … Skidåkningen har ersatts med mountainbikecykling och efter att ha flängt runt i Ystads sandskog i mer än en månad har jag äntligen hittat ett riktigt bra spår. Men det finns fler positiva överraskningar: efter snart fem månaders tjatande har byggnadsnämnden gett med sig på i princip alla våra planer. Men det satt hårt inne. Inte förrän den tidigare tillförordnade och ökända bygglovschefen med psykopatisk läggning på något mystiskt sätt avslutade sin anställning löste det sig. Skönt att slippa argumentera med en man som skriker ”kalleankafärger!”, ”är det du eller jag som är expert!” eller menar att bara för att vi är ägare av ett hus betyder det inte att vi ska kunna ha några synpunkter på hur det ska se ut … Ärendet är under expediering vilket betyder att allt nu är godkänt och att bygglovet är så gott som klart!

Under tiden arbetar Camilla intensivt med översättningen av Laurence Bergreens tegelsten om Marco Polo och jag bygger bl.a. plank på vår gård. Och just när seglingssuget är som störst kommer det en inbjudan om att segla katamaran i Kroatien. På lördag mönstrar jag på … Skepp o’hoj!

5 minuters cykling hemifrån ser det ut så här

Och 20 sekunder därifrån så här

Ungefär så här tänkte jag att mitt plank ska se ut

Och i stället för “kalleankafärger” kommer vårt ena hus få den här färgsättningen

Efter Limone blev det 4 dagar i Nice – tack för lånet av lägenheten Anders och Ingela!

Kändes ganska franskt där …

Och smakade också ganska franskt!

Lägenheten låg på första parkett, bokstavligen ett stenkast från stranden

Tror att vi kommer hit fler gånger …

Till och med träden är lite snyggare här

 

 1. Niels’s avatar

  Hej.
  Jeg har gennem mange år fulgt jeres blok, efter min mening meget bedre end mange af you tube canels. Specielt da i begge skiftes til at skrive blokken, det blev et godt input af en mands og en kvindes input til sejler livet.
  Jeg respektere jeres privatliv, men er alligevel nysgerrig om hvad der er sket jer. Har i fået bygget jeres hus færdigt, sejler i stadig med Isola. Er i blevet landkrapper?
  Måske er det at blande mig for meget i jeres privatliv, men jeg har med glæde fulgt jeres blog i så mange år. Så derfor er jeg nysgerrig eller nyfigen som i siger på svensk.

  Kh
  Niels

 2. Mishel Grujicic’s avatar

  Hej vi på SEO Inc. Sweden hjälper digitala företag i resebranschen att erbjuda bättre kundupplevelser genom att skapa smidigare användarupplevelse på hemsidan. Vi arbetar även med SEO som du kan läsa om på denna länken https://seoinc.se/seo/

 3. SEO’s avatar

  Våren kan vara underbar i Sverige!

Adams förläggare

Collings-Förlag