En helt vanlig söndag i Grekland

Hur ofta händer det att man närmar sig en okänd äldre man på en gata och genast inleder en konversation med honom – fast man inte ens pratar samma språk? Och hur ofta händer det att denna man propsar på att man ska följa med honom, och att man dessutom gör det utan att vara det minsta rädd eller misstänksam? Och hur ofta händer det att man följer med mannen in i hans trädgård och blir presenterad för hans fru som blir själaglad och börjar dela ut bamsekramar? Och hur ofta händer det att mannen börjar plocka clementiner och apelsiner från dignande citrusträd, lägger dem i en påse och skänker dem till dig? Och hur ofta händer det att mannens fru samtidigt hämtar en påse hemmabakade bullar och en egenhändigt broderad tavla och inte vill något hellre än att man ska ta emot hennes gåvor?

Tja, jag kommer inte riktigt ihåg hur vi brukar bete oss hemma i Sverige men jag kan inte påminna mig att vi vanligtvis tar emot helt okända människor från fjärran länder på det här viset – eller har jag fel?

P.s. Bilden ovan är den första jag någonsin tagit med en iPhone, jag lovar att det inte ska bli en vana …

 

  1. Agneta’s avatar

    Hej!
    Fin bild, Camilla du ser ovanligt lång ut, har du växt?
    Tjurköfunderingar!

Adams förläggare

Collings-Förlag