En egotripp i bläck

Inspirerade av hamnpolisens alla viktiga stämplar kunde vi inte låta bli att ta fram vår egen. Hur uråldrigt det än kan verka med en myndighetsstämpel är det svårt att inte fascineras av dem. Även om vem som helst kan beställa en stämpel föreställande i princip vad som helst idag ger det ändå en viss tyngd. Betydelsefulla människor har betydelsefulla stämplar. Och om man tycker sig ha en betydelsefull båt måste man också ha en betydelsefull båtstämpel. I många länder är man i det närmaste tvungen att ha en båtstämpel för att myndigheterna ska vara nöjda. Egentligen spelar det nog inte särskilt stor roll vad det står på den, bara det är en riktig stämpel. Så därför har jag nu designat min första privata stämpel och fått den skickad hit.

Om du också tycker dig ha en betydelsefull båt och vill imponera på myndigheter är det bara att ta fram en egen layout och maila den till någon av alla stämpelfirmor som finns på nätet. Räkna med att betala några hundralappar och att det tar några dagars arbete för stämpelskäraren. När du väl får den med posten lovar jag att du växer ett par storlekar och känner dig viktigare än vanligt.

Som nybliven stämpelägare är det ibland svår att lägga band på sig själv – man vill bara stämpla allt man kan!

Om man känner att man inte får nog av sin nya stämpel kan man till exempel märka sina böcker. Också ganska kul.

Så här ser originalet till vår stämpel ut

 

 

 

 

  1. Benny’s avatar

    Alltid stiligt med en egen stämpel! Har länge funderat på ha en egen “familjestämpel” men risken finns väl att allt stämplas dubbelt upp.
    Men klarade de av detaljerna så bra? Och får man fråga vilken butik ni använde? Och antar att ni ritade i Ai?

    Kul att se lite inlägg 😉

Adams förläggare

Collings-Förlag