Den vandrande kocken

Det här är Dave. Han är ute och går en runda. För fem månader sedan startade han i norra Italien och om ca två år beräknar han ha nått målet med sin resa – Indien. Som ni kanske förstår gillar Dave nya upplevelser men har inte direkt någon brådska. Med 25 kilo på ryggen och en ytterst begränsad budget vandrar han från stad till stad i land efter land. Med i packningen finns ett litet tält som fungerar som portabelt sovrum, men ofta behöver han inte slå upp det – Dave träffar nämligen på människor överallt som bjuder in honom till sina hem. Och eftersom vi nuförtiden har ett extra sovrum tänkte vi att det kunde vara trevligt med lite sällskap. I tre väldigt regniga dagar har vi pratat som bara den, lagat en massa god mat och umgåtts som man gör med gamla goda vänner. Dave älskar att experimentera i köket och vi hann faktisk bli lite bortskämda med att ha en kock ombord. Kanske inte något som Camilla skulle uppskatta i längden men eftersom vi båda har jobbat en hel del passade det utmärkt.

Om ni är nyfikna på hur vardagen ser ut för en sällsynt social 31-åring från Oxford som vandrar och äter sig österut i makligt tempo kan vi rekommendera hans blogg. Och skulle ni stöta på honom någonstans tycker vi att ni ska bjuda in honom­ – spännande historier utlovas!

Vad sägs om omelett a la Dave?

I dag lugnade sig regnet en stund och Dave begav sig genast uppför närmsta berg

 

 

Adams förläggare

Collings-Förlag