Upptäcktsfärd runt hörnet

Det blev inget bad den här gången, men det är nog inte för sent än

De här bilderna tog vi i söndags, när solen strålade så att man nästan kunde tro att det fortfarande var sommar. Det är det förstås inte, det är november här med. Vår lilla värmare går nästan dygnet runt i båten och i går rotade Adam fram duntäckena, som legat nerpackade sen april. Vi frossar i clementiner (träden dignar av dem nu) och frukostteet smakar kanel och nejlika och saffran i stället för pepparmynta, och jag börjar fundera på att färga håret rött – ett vintertecken om något. Men bortsett från det så går vi fortfarande oftast barbenta, åtminstone fram till klockan fem då solen försvinner bakom bergen och tar värmen med sig.

Våra cyklar är upphämtade från Preveza, där de tillbringat sommaren (hemma hos våra vänner Konstantinos och Iliana), så nu kan vi se lite mer av omgivningarna. Här är vi på utsidan av den lilla sjön som ligger norr om Lefkas stad.  

Och så här ser det ut på andra sidan vägen, ut mot havet. Vi cyklade längs stranden tills ett berg satte stopp, då vände vi tillbaka till ett vägcafé vi precis passerat. Men nästa gång tar vi vandrarkängor på.

Grekland i ett nötskal. Precis när man tänker att ”åh, nu skulle det vara härligt att stanna och ta en kopp kaffe”, då dyker det upp ett café.

Bra dryck, bra utsikt 

  1. Agneta’s avatar

    Det är bara att glädjas med er och ett stort Grattis till er!

Adams förläggare

Collings-Förlag