En glad dag!

Saknad vovve

Det har varit lite sorg på varvet den senaste veckan. Vi, och alla andra som bor på sina båtar nu, var nämligen övertygade om att vi aldrig skulle få se vår fina vakthund Rush igen. Det började med att han plötsligt var borta en dag för några veckor sen, och när jag frågade varvsägaren Dimitris om han visste var Rush var slog han ut med armarna, skrattade och förklarade att ingen visste – han brukade tydligen försvinna vid den här tiden varje försommar, för att sen komma tillbaka glad och nöjd efter några dagar. ”Maybe holiday?” föreslog Dimitris glatt. Men dagarna gick och ingen Rush kom tillbaka. Efter två veckor frågade jag Dimitris igen om han fortfarande inte visste något, och nu såg han mer bekymrad ut och skakade sorgset på huvudet. ”Maybe dead …”

Men så var det inte. I går eftermiddag stod han plötsligt nedanför vår båt och viftade på svansen! Av Dimitris förklaring förstod jag att han tydligen blivit påkörd av en bil och lämnad till en veterinär där han stannat kvar tills någon kom på att det var Dimitris hund och kom och lämnade honom. Hur som helst, här är han livs levande! Och alla är glada.

Rush är som Narnias Aslan. Stor, stark, klok och värdig och väldigt, väldigt snäll. Och nästan lika gammal.

  1. Lina’s avatar

    Ååå käre gamle rare Rush, välkommen tillbaka! Inte skrämmas så fler gånger!

  2. Camilla’s avatar

    Jag visste väl att du skulle förstå, Lina! Blev så himla glad när han kom tillbaka att jag fällde en liten tår … kram!

  3. Lina’s avatar

    <3 Och på tal om återföreningar, ses vi på lördag? 🙂

Adams förläggare

Collings-Förlag