Den som har flest prylar när han dör vinner …

Visst är de väl så? Dessutom är vi väl goda medborgare om vi konsumerar så mycket som möjligt? Så att hjulen börjar snurra, bankerna kan dela ut bonusar och stadskassan fylls med skattepengar?

En av de bästa sakerna med att få lite distans till livet där hemma är att man omvärderar mycket av det som man en gång tog för givet. Att vara utan TV har höjt vår livskvalitet med åtskilliga procent och med en begränsad yta att bo på tänker man efter en gång extra innan man köper något. Att vi känner oss fria beror inte bara på att vi bor på en båt – det faktum att vi inte omges av en massa onödiga prylar längre har säkert minst lika stor betydelse. Vi har nog varit ganska dåliga EU-medborgare sedan vi för snart tre år sedan lämnade Sverige – men de sista månaderna har vi bättrat oss … Just nu shoppas det utrustning för fulla muggar! Ankare, solpaneler, bimini, lazybag och mängder av småprylar har anlänt eller är på väg hit.

I dag kom dock ett paket som knappast kvalar in som båtutrustning. Och även om innehållet nog av många uppfattas som en dyr leksak är det en förutsättning för att vi ska kunna utföra vårt nya jobb. Med hjälp av denna makalösa manick ska vi nämligen ta bilder av och filma var enda ankringsvik och hamn i Joniska havet uppifrån …

Bildbevis kommer snart.

I paketet låg det en …

… flygande kamera!

 

  1. Lenny & Gina’s avatar

    Oh now that is just wrong!
    We log onto your web site regularly to see the latest updates. Just love your site.
    Lenny wants to know if you are building a helicopter pad on the back of your boat for landing your new piece of ‘essential equipment’ (toy)?

Adams förläggare

Collings-Förlag