När syrenerna blommar

Close, but no cigar … Inget går upp mot en svensk syren, inte ens en grekisk ”eldborste”. Vet inte vad det här trädet eller blomman som växer på det heter men blommar gör det i alla fall här, just nu. Överallt!

I Sverige däremot, där är det snart dags för min väldoftande favoritblomma att slå ut! Så om lite mer än en vecka packar jag min väska och reser hem en sväng. (Det börjar kännas lite fel att säga ”hem”, för mitt hem är ju här nu. Å andra sidan finns det i Sverige ett par hem där jag alltid känner mig som hemma och massor av platser – och inte minst människor – som ingår i begreppet ”hemma”. Så hem får det bli.)

Egentligen har jag inte alls tid att åka härifrån nu mitt i alla förberedelser inför sjösättningen och allt annat spännande som förhoppningsvis ska hända i sommar, så det blir bara en ynka veckas besök i Malmö och Ystad, men den veckan ska jag fylla med en massa härliga saker:

1. Träffa min familj, som jag inte sett sedan förra sommaren!

2. Träffa vänner som jag inte sett sedan förra sommaren, eller ännu längre sen!

3. Vara med på Vintagemässan i Malmö tillsammans med Collings Förlag, där vår förläggare Niklas Collings och jag ska visa upp förlagets bokserie Collings Vintage! Det här är ett riktigt drömprojekt där jag och Niklas tillsammans luskar fram gamla bokpärlor som vi tycker förtjänar en nyutgivning i nya kläder – än så länge har det blivit en nyöversättning av en bok som senast översattes till svenska 1923 och en förstagångsöversättning av en bok som aldrig tidigare getts ut på svenska. Och när jag är klar med texten träder den talangfulle formgivaren Adam Hansson in i bilden (varför gå över ån efter vatten?) och ger boken ett fint nutida vintageutseende. Och se där, en gammal bortglömd bok har fått nytt liv! Idag består serien av Den nya Isabel av Katherine Mansfield och Pojken och gunghästen av D.H. Lawrence, men vi hoppas förstås kunna utöka den allt eftersom. Så alltså, två hela dagar fulla av vintage – hurra, hurra!

4. Dofta på syrenerna i Kungsparken i Malmö. Snälla, snälla, stå i blom när jag kommer!

 1. Markus’s avatar

  Hi, we are back in Spain. Hope you are having good time and the boat is meeting you expectations. The work you have done looks nice.
  The filters for Volvo Penta D2-55
  Mann Filter WK811/86
  Fuel filter equ 861477

  Mann Filter W713/19
  Oil filter equ 3840525

Adams förläggare

Collings-Förlag