Home, sweet home

Klockan är lite över nio på kvällen och jag är på väg till duschen för att se om det finns något varmvatten kvar. Men så fort jag klättrat ner för stegen kommer jag på andra tankar, vänder om och hämtar min kamera. Det är fullmåne och de lätta moln som parkerat framför vår närmsta himlakropp förstärker ljuset från den, och får min omgivning att kännas dramatisk. Temperaturen ligger runt 15 grader och det är helt stilla. På avstånd hörs ljudet av cikador och grodor. Grekland börjar kännas som Grekland igen. Dagarna blir längre och längre och det är äntligen lite varmare.

Vi befinner oss långt ifrån Sverige på ett enkelt litet varv i det Joniska havet men jag känner mig ändå hemma. Kanske är det just det som är det bästa med att bo på en båt – var man än parkerar den är man hemma. Sen hjälper det ju alltid om man omges av goda vänner. Och eftersom jag vet att våra grekiska vänner Konstantinos och Iliana följer bloggen passar jag på att hälsa till dem här. Tack för att ni tar hand om oss!

 1. Ingela’s avatar

  Hej!
  Är ni på riktigt!? Efter en dag med premiärmeck på segelbåten (projekt akterruff) råkade jag efter en googelsökning på renoveringstips trilla in på er fantastiska blogg. En timmes scrollande i er historik har gjort mig helt förundrad och imponerad och drömmande. Vilket livsprojekt och vilket fint hantverk i allt ni gör; texter, bilder, mat, renoveringar, varandra.

  Ser fram emot att följa er framöver! Ni inspirerar!
  /ingela

 2. Adam’s avatar

  Hej Ingela,

  Jag lovar att vi är på riktigt. Eller, åtminstone jag är det, Camilla är egentligen en ovanligt lyckad 3D-rendrering 😉

  Din kommentar värmer mer än den grekiska solen, men jag blir också lite rädd … Ger vi intryck av att var omänskliga? Visst händer det att vi råkar ut för små olyckor, seglar i dåligt väder och blir irriterade på saker och ting. Men efter att ha läst mängder av långseglingsbloggar där problem och klagomål verkar vara det stående temat tycker vi att det behövs en motpol. Att få göra det vi gör är en ynnest och det mest fantastiska vi kan tänka oss – och att ständigt beklaga sig skulle kännas småaktigt i ett sammanhang som det här. Även om det börjar bli lite väl många segelbåtar på sina ställen här i Medelhavet tycker vi att alla människor borde få en chans att prova på det här livet – det skulle göra dem gott helt enkelt!

  Lycka till med ditt eget renoveringsprojekt!

  /Adam

 3. Sara’s avatar

  Bilden ser precis ut som et bokomslag
  Sara

Adams förläggare

Collings-Förlag