Den tyska jultomten

Som vi har väntat och hoppats och tittat ut varje morgon med tindrande ögon – ska han komma i dag, ska han komma i dag, vår tyska jultomte? Och till slut stod han där, med säcken full!

Julafton!

Bråttom, bråttom!

Viktigaste lådan först!

Ser bra ut än så länge …

Här går det undan! Redan på plats, om än lite provisoriskt. Ser fortfarande bra ut. Kanske inte riktigt av samma dignitet som ögonstenen i vårt gamla kök på land, men nära nog!

Ska bli skönt att kunna laga mat med tre grytor i omlopp, i stället för en. Den gamla engelska Taylorn som fanns i båten, med sin inbyggda brödrost och sin ”simmering plate” (som tog upp 2/3 av matlagningsytan), kändes lite charmig i början, men visade sig tyvärr vara ganska oanvändbar plus att den hade tappat en del av sina funktioner med åren. Den stora ugnen bakade förvisso väldigt fina bröd, så nu hoppas jag bara att den nya ugnen inte blir en besvikelse. Återkommer med rapport!

Sunday breakfast in the making

Vilken lyx att kunna brygga kaffe och koka ägg samtidigt och fortfarande ha en platta kvar! Kanske skulle ta och steka några tomater och rosta lite bröd också …

Utöver nya spisen fanns det tusentals små och stora, viktiga och spännande saker i julklappssäcken, som (om inte Adam tappar lusten och bestämmer sig för att inte renovera en millimeter till av den här båten) kommer att dyka upp här allt eftersom. Ska bara visa en annan liten trevlig sak som redan har fått flytta in på sin plats – dock får vi nog vänta ett tag med att prova den.

Visst förtjänar vårt fina badrum nummer 1 en lika fin toalett! Bara för att något är en båtprodukt behöver det inte se ut som det alltid har gjort – bra tänkt, Matromarine!

  1. SallyRuth’s avatar

    Alltid kul med nya prylar.Imorgon blir det båtmässan i Älvsjö hela dagen för oss. På kvällen fest med seglarvänner. Ni skulle vatt me.
    Var är ni den 14 maj? Då kommer vi till Preveza.
    Längtar. fast det är fint hemma med. Jag gillar vårvintern här uppe. Kallt på nätterna och sol och dagsmeja på dan.Gött de.
    Kramar

  2. Camilla’s avatar

    Vi väntar på er här Lisa och Janne! Eller förhoppningsvis i en närliggande ankringsvik. Och ni är så välkomna tillbaka! Fortsätt njuta av den svenska våren så länge. Kram!

Adams förläggare

Collings-Förlag