Toalett nr 2

Nu börjar jag bli trött på det här. Vem hade trott att det skulle gå åt 9 kvadratmeter mosaik till våra två badrum? Jag har i och för sig gjort det här ganska många gånger förut men en båts alla små vinklar och vrår är betydligt mer tålamodskrävande än motsvarande utrymme på landbacken. Egentligen vill jag börja bygga på vår ”hard dodger” som ska ersätta sprayhooden men vädret är fortfarande alldeles för opålitligt för utomhusarbete. Det är bara att bita ihop och fortsätta dagarna med att klippa till hundratals små mosaikbitar …

Toalett nr 2 hade från början en liten dörr som lede till det bakre sovrummet. Möjligen en lösning som funkar för hobbitar, men helt oanvändbart för normallånga människor. Så jag plastade helt enkelt igen dörrhålet. Den lilla gången mellan badrummet och sovrummet kommer att bli en rymlig garderob i stället. Nästa steg var att plasta igen den lika oanvändbara stickkojen som man kröp in i från navigationsplatsen i salongen. Stickkojen löpte vidare in i badrummet och den som försökte sig på att sova i den fick peta in fötterna mellan undersidan av vasken och vatten- och avloppsinstallationen … Men nu är stickkojen ett minne blott – fotändan av den kommer hädanefter att tjänstgöra som badrumsskåp och i huvudändan har vår nya tvättmaskin flyttat in.

Hobbitdörren är igensatt med marinplywood, glasfiberväv och epoxi (dörren hitom den döljer en wet locker)

Här var det tidigare en stickkoj

Och titta – är det inte IKEAs kompositvask som passar perfekt över fotänden!

Till vänster syns det som tidigare var hålet in till stickkojen utifrån salongen. Här är jag i full färd med att plasta fast plywood i tvättmaskinshålet.

Vår halvautomatiska tvättmaskin anlände med DHL under tiden Camilla var i Nafplion och jag kunde inte låta bli att inviga den. Kan meddela att den fungerade alldeles utmärkt! Mosaik ska snart vara på plats, likaså dörrar framför tvättmaskinen. 

 

 1. Linda T’s avatar

  Snygg tvättmaskin (det andra blir säkert också bra när det är klart). Vad innebär det att den är halvautomatisk? Ser framför mig att ni handcentrifugerar med en vev….och det är nog inte korrekt! Kram, Linda

 2. Christopher’s avatar

  Stiligt med mosaiken.
  Såg en annan fin båt med mosaik i också. Måste vara er gamla HR 312 som är till salu i Tyskland.
  /Christopher Eitrem

 3. Adam’s avatar

  Tjena syrran,

  Visst är den elegant! En halvautomatisk tvättmaskin fungerar ungefär som tvättmaskiner gjorde på 50-talet (fast då var det nog ingen som kallade dem halvautomatiska). Vår nya statussymbol är tillverkad helt och hållet av kinesisk plast, har en trumma för tvätt och en för centrifugering. Man får själv fylla på med lagom varmt vatten och sedan ställer man timern på 1 – 15 minuter. Därefter flyttar man över tvätten till centrifugen och ställer timern på 1 – 5 minuter. När man sköljer är det bara att upprepa processen (fast utan tvättmedel såklart). Lite meckigare än vanliga maskiner men fördelen är att den inte rostar, väger 14 kilo och drar väldigt lite el. Skulle den gå sönder klarar nog en normalbegåvad chimpans av att laga den … Ha det förträffligt i Åre! (vår grekiska skidåkande vän har tyvärr brutit handen – så vi får se om det blir något sportlov för oss)

  Kram!

  Hallå Christopher,

  Visst blir det fint – dessutom tror jag att båtar med mosaik seglar väldigt bra;-) Mycket intressant att vår gamla båt redan är till salu! Paret som köpte den sa att deras son skulle få den – man han kanske hellre ville ha en Swan? Med tanke på vad de begär för den har de inte direkt gjort en lysande affär … Synd att den är för liten, annars hade det varit en fin båt för er.

  Lycka till med båtletandet!

  Hälsingar Adam

  P.s. Var hittade du bilder på den där man ser mosaiken?

 4. BennyB’s avatar

  Hej på er!
  Snyggt Adam! Kul att se era projekt! har ni mer bilder på hur båten ser ut? Blir ju nyfiken….
  Sen undrar jag vart ni har hittat er tvättmaskin?

 5. Christopher’s avatar

  Jo, er gamla båt såg jag på boatshop24.com
  Förstår nästan att det inte blir någon lysande affär för dem, men antagligen för den som köper. Det är lockande för min del men den är kanske lite liten.

  För en annan som tillhör den lilla exklusiva skara som gillar att tvätta är ju den där tvättmaskinen ett lysande båttillbehör. Att inte fler såna syns på mässorna…

 6. Adam’s avatar

  Hej Benny och Christopher

  Vår tvättmaskin (och en mängd liknande) finns att köpa antingen direkt från Kina eller via ett fåtal europeiska leverantörer. Vi köpte vår av ett företag med det förtroendegivande namnet ”Good Ideas” via Amazon i England. De lite större (typ våran) tar ca 4 kg tvätt och kostar en dryg tusenlapp + frakt. Jag är också helt övertygad om att det skulle finnas en ganska stor marknad för sådana här maskiner i Sverige. Dags att börja importera kanske …

  Hälsningar

  Adam

  P.s Fler bilder på båten kommer snart

Adams förläggare

Collings-Förlag