En svensk klassiker

Fredagspyssel med nostalgismak. Nu är det bara melodifestivalen som saknas.

Det är fredag kväll och jag anser mig färdigjobbad för dagen. Häller upp ett glas rött och hänger lite i köket. Alldeles i närheten, närmare bestämt i badrum nummer 2, hänger min man som inte alls tycker det är dags att sluta jobba på ett tag än. Det är helt okej, jag har ett stort kök och kan roa mig själv.

Funderar en stund på vad man kan göra med ett halvt knippe färsk dill som står i ett glas vatten och tittar uppfordrande på mig. Dillkött? Dillmajonnäs? Dill … chips? Ja! Dillchips ska det bli. Tvättar och skivar en stor potatis tunt, tunt, rullar runt skivorna i olivolja, hackad dill, hackad färsk timjan (min lilla örtträdgård prunkar fortfarande) och några flingor havssalt. In i ugnen.

Lyckades faktiskt locka Adam att lägga ner verktygen med mina chips – serverade råraka-style med crème fraiche, stenbitsrom och citron 

 1. Pelle’s avatar

  Vad trevligt ni har det! Träffade Sven Yrvind idag, hans båt ( 3m lång) verkar inte lls lika mysig som er nya. Lycka till

 2. Camilla’s avatar

  Hej Pelle! Vi vet ju faktiskt inte om vår nya båt kan segla än (eftersom vi köpte henne på land och fortfarande inte har kommit längre) så därför satsar vi på trevligt till att börja med! Har själv aldrig haft nöjet att träffa herr Yrvind, men misstänker att han är lite mer hardcore än vi …

  Ha det gott!
  Camilla och Adam

 3. Sara Warnander’s avatar

  Ååååååååhhhhh vad jag längtar efter att få sätta tänderna i din matlagning, alldeles för länge sen 🙂 Puss!

 4. Camilla’s avatar

  Any time, baby! Säg bara till en stund innan ni kommer så svänger jag ihop något 🙂
  Puss!

Adams förläggare

Collings-Förlag

Warning: Creating default object from empty value in /storage/content/16/149216/yachtisola.com/public_html/wordpress/wp-content/themes/tarski/sidebar.php on line 4