Toalett nummer 1

Efter betydligt mycket mer arbete än jag hade föreställt mig är jag nästan klar med badrummet som tillhör vårt sovrum. Det enda som saknas nu är en ny toalettskål, och vadderad vinyl som vi ska använda till att klä om innertaket med. Men här kommer en liten förhandstitt. Alla väggar är nu klädda med vit (svagt aquafärgad) mosaik och min egenhändigt tillverkade bänkskiva, skåpstommar och luckor klädda i vitt och mahognyfärgat laminat. På tal om luckor förresten – känner ni igen dem i överskåpet? För några månader sedan satt de monterade ovanför sängen, jag har bara sågat ur dem och deras ramar, klistrat på laminat, vänt dem 90 grader och tillverkat en ny stomme av ramarna, några plywoodbitar och epoxi. Den välvda mosaikklädda väggen (som är baksidan av fotänden på vår numera förlängda säng) får knappast badrummet att kännas mindre än innan. Sängen å andra sidan känns däremot avsevärt mycket större.

Så fort vår jätteorder från tyska SVB dyker upp ska jag göra klart de sista detaljerna – men fram till dess är jag i full gång med att bygga om toalett nummer 2. När den är klar kommer vi dessutom att ha en separat dusch och tvättmaskin!

Mosaiken är äntligen på plats och jag har precis torkat av överflödig fogmassa

De främre dörrarna döljer metalluckan till stävens vattentäta skott/utrymme för ankarkätting. Tidigare bestod själva speglarna i dem av blåtonade plastspeglar med lustiga-huset-effekt.

Ett något mindre badrum – men en säng som är 203 cm lång!

Före detta luckor från sovrummet och nytillverkad skåpsinredning

Så här såg det ut en gång i tiden. Lägg märke till den vackert installerade kabeln för ankarspelet …

Visst var väl engreppsblandare uppfunna 1992?

 1. Lina’s avatar

  W O W – “skitfint” blev det!

 2. Johan Hammarlund’s avatar

  Grymt! Satan vad snyggt det blir! Den där Makita-slipen får vi dock göra något åt… 🙂

 3. Adam’s avatar

  Tack för det Lina och Johan! Ni vet väl att vi gör allt för att ni ska komma tillbaka och hälsa på oss. Nästa gång väntar ett badrum fullt av små hotelltvålar, schampoflaskor och sykit …

 4. Ralph Andersson’s avatar

  Hej Adam. Länge sedan jag var inne på er sida nu men – attans vilket snyggt jobb du gör. Får nästan lite ågren. Själv gör jag ju först och främst så att saker och ting fungerar och i andra hand så det ser snyggt ut (vilket sällan sker) Som tur är har jag väldans kort ångest-minne 😉

  Sköt om er.

  /R

 5. Adam’s avatar

  Hej Ralph

  Vad kul att höra från dig! Hoppas att det är bra med dig och familjen! Jag tackar och bugar för komplimangen – ska försöka att tagga ner så du inte får ågren något mer … Faktum är att utseende ibland är bättre än funktion när jag bygger – gammal yrkesskada antar jag.

  Ha de!

  Adam

Adams förläggare

Collings-Förlag