Dipptips!

Den här gröna, sköna röran uppstod när jag kom på den fantastiska idén att det vore gott att dippa snabbt ångade broccolibuketter i guacamole, men råkade lämna dem någon minut för länge i vattnet. Mjuk broccoli är ingen höjdare. Men allt går väl att mixa, eller hur? Fram med stavmixern, i med lite vitlök, pressad citron, några matskedar grekisk yoghurt och … varför inte lite sesamolja? Mmm, det blev gott! Ännu mer sesamsmak kanske? Ett par teskedar tahini? Och då passar det nog bra med spiskummin … och lite koriander kanske? Jösses, nu börjar det bli riktigt gott! Äh, jag kör i lite gurkmeja också, inte för att det smakar så mycket egentligen men färgen blir mättad och fin och så är det ju så himla nyttigt. Saknas det något nu då? Lite salt kanske. Och några sesamfrön på toppen. Klart!

Adams förläggare

Collings-Förlag