Grekisk strand på svenskt vis

Våra söndagsstrandutflykter har hunnit byta skepnad ett par gånger sedan vi kom till Preveza i september. De första veckornas sol-och-bad-sessioner med strandbar och kaffeservering förvandlades först till sol-och-snabbare-bad med medhavd kaffetermos och egen strandfilt (när de sista badgästerna försvann och baren, parasollen och solstolarna packades ihop) för att sedan bli till barfotapromenader med doppa-tårna-bad och snäckplockning. Och i söndags var det premiär för höstmundering och varm choklad i ryggsäcken. Och kanske är det snart dags att överge stranden … vi ser att bergstopparna i fjärran har börjat bli vita och hör rapporter om att skidanläggningen i Vasilitsa, ca två timmars bilresa härifrån, redan har fått en del snö. Det kanske blir en vit jul även för oss!

Så här såg det ut för några veckor sedan, fortfarande barbent och sensommar i luften

Jag försökte hålla emot i det längsta, men nu är det både skor och strumpor på som gäller


Söndag eftermiddag, strålande sol och inte en kotte på stranden. Var är alla?


Där ser jag någon …


Bara hurtiga svenskar ute idag
Adams förläggare

Collings-Förlag