Work in progress

Hur går det med renoveringen då? Jodå, det går framåt – om än långsamt. Att bygga om en båt tar betydligt längre tid än vad motsvarande projekt skulle ta i en bostad som inte flyter. Allting måste mallas (har gjort av med lite drygt 10 m2 wellpapp), sågas till, testas och justeras i evigheter. Men jag gillar ju att bygga så jag klagar inte.

Så här såg det ut för någon vecka sedan. Den gamla vasken visade sig vara gjord av rostfritt stål under ett tjockt lager stenhård vit färg. Efter fyra timmars slipande var nästan all färg borta. Bänkskivan är utsågad ur 12 mm marinplywood och jag har försänkt vasken i den med hjälp av min överhandsfräs. 

Framkanten på bänkskivan är ditsatt och allt trä är inbakat i flera lager epoxy. Bakom den välvda väggen finns det numera gott om plats för både stora och små fötter – sängen blev 202 cm lång!

4 lager 4 mm tjock plywood med en massa epoxy mellan. Det blev minst sagt stabilt.

Så här ser det ut på andra sidan. Snart ska väggen kläs med teakfanér.

När vi renoverade vår förra båt letade jag med ljus och lykta efter högtryckslaminat som inte var uppklistrat på spånplatta, utan att hitta det. Inga problem i Grekland! Min lokala trävaruhandel här i Preveza kan ta hem precis vad som helst till riktigt bra priser. Till råga på allt är ena delägaren, Konstandinos Karabelas, en riktigt trevlig prick! Spegeln ovanför har jag fått tillskuren av en annan trevlig prick – Thanasis Nassis. Min nya vän som, tro det eller ej, har läst till civilingenjör i Luleå! Pratar fantastiskt bra svenska och bjuder på svenskt bryggkaffe …

Efter lite trixande med laminatet såg vasken ut så här. För en gång skull är jag faktiskt ganska nöjd!

P.s. Även om det är kul att bygga går det inte upp emot att träffa nya vänner! Vi har redan bestämt träff med grabbarna ovan och deras respektive. Även en skidresa här i Grekland har planerats tillsammans med Konstandinos och hans fru.

Adams förläggare

Collings-Förlag