Torsdagen den 1 november

Finns det någon som längtat efter november? Inte jag i varje fall – det har liksom inte någon fin klang. Till er där hemma som sakta men säkert börjar vänja er vid temperaturer någonstans mellan kylskåp och frys kommer här en liten tröst: det kan vara ganska ruggigt i Grekland också den här tiden på året. Utanför åskade, hällregnade och stormade det i går. Men vad gör väl det när man har en båt som känns som en mindre lägenhet? Det är oerhört skönt att ha gott om plats att röra sig på, en väl tilltagen takhöjd och framför allt – riktigt stora fönster som släpper in mängder med ljus och helt får oss att glömma den där källarkänslan vi ibland fick i vår förra båt.

Men även om det kan regna en del här är det aldrig långt till solsken. Dagen kan mycket väl sluta så här:

På en liten restaurang ibland de trånga gränderna inne i Preveza.

Då är det inte omöjligt att vi beställer in en grekisk sallad

Lite grillad bläckfisk och en kanna vin 

Och låter oss väl smaka!

 1. Johnny’s avatar

  Efter jordbävningar och vindar i paritet med “Sandy” började vi tycka lite synd om er. Det gör vi inte längre.
  Hittade “Det nya båtlivet” på loppis, ett riktigt fynd! Det är väldigt bra läsning och fina bilder, kombinerar man med att läsa om er kanalfärd 2010 blir det ännu mycket bättre.
  Riktigt snyggt och lyxigt med vitt laminat runt handfatet, du borde vara mer än “ganska” nöjd! Kranarna ser exklusiva ut, är det “båtkranar”?

 2. Adam’s avatar

  Hej Johnny!
  Nej särskilt synd är det inte om oss:-) Det finns säkert många som tycker att vi är ganska märkliga som tillbringar vintern med att renovera en gammal båt på ett fallfärdigt litet varv i Grekland – men det är i allra högsta grad självvalt. Det enda vi inte har valt själva är busvädret som dyker upp här med jämna mellanrum …

  Visst är Ebbes bok underhållande! För oss var det en vår bibel under kanalturen och även om det är några år sedan den skrevs är mycket sig likt.

  Tack för kommentaren om badrummet! Det börjar bli riktigt bra och det är alltid lite extra kul när man själv har byggt det. Kranarna var det närmsta vi kunde komma danska Vola för en hyfsad peng. Helt vanliga “hemmakranar” inköpta på K-Rauta. Ofta har inte båtkranar inte keramiska tätningar, är fula och för dyra.

  Hälsningar Adam

 3. Niels B.’s avatar

  Jeg tror det er det bedste liv man kan få, renovere en gammel båd i en lille græsk by. Afvekslende med græsk salat og blækfisk. Bedre vinter job findes ikke.

  Mange fine detaljer i baderummet, hvad bruger du som isolering og dampspærre så der ikke kommer vand ud i konstruktionen.

  Jeg syntes også at det er en meget fin inddækning omkring vinduerne i soverummet.

 4. Adam’s avatar

  Hej Niels
  Då är vi åtminstone 3 personer med den uppfattningen! Kul att du gillar mitt byggande – som ångspärr använder jag några liter epoxy och plastar in glasfibermatta i alla hörnor. Snart kommer det fler bilder på projekt här i båten.

  Hälsningar
  Adam

Adams förläggare

Collings-Förlag