Söndagstradition

En söndagstradition man kan drömma lite om ibland … får nog börja träna på att göra min egen sushi

Nu när vi har bestämt oss för att stanna kvar här i Preveza (som för övrigt är en ganska fantastisk stad, ni ska snart få se!) över vintern, så gör vi som vi brukar – letar upp små pärlor i närheten av vår bostad och skapar rutiner som gör att man känner sig hemma. Adam har börjat hitta de lokala hantverkarleverantörerna och själv har jag provsuttit ett och annat café för att hitta det ultimata högkvarteret för höstens översättningsuppdrag. Visserligen brukar sittbrunnen fungera bra som kontor, men jag misstänker att det kommer att hamras och sågas en hel del där under de kommande månaderna, så då är det bra att ha en flyktväg redo …

En annan liten juvel vi har hittat är stället vi besökte för några veckor sedan, Monolithic Beach. Ett par kilometer från vårt varv ligger den här utmärkta stranden där man i utbyte mot att man köper en frappé i baren får fri tillgång till solstolarna med eget palmparasoll, en loungehörna, skön musik och väldigt avslappnad stämning. Och en badtemperatur på ca 24 grader. Det är vår söndagstradition.

Henne känner jag igen …

Aha, det måste vara söndag idag 

Det börjar märkas att sommarsäsongen är över 

Lugnt och skönt, och en söndagsutsikt som heter duga 

Adams förläggare

Collings-Förlag