Att man aldrig lär sig!

Vi har gjort det igen – vi har köpt ett hem med ”utvecklingspotential”. Efter nästan 20 år av hus-, lägenhets- och båtrenoveringar tar vi oss än en gång an ett nytt projekt. En 42 fots stålbåt, som har många fantastiska egenskaper men också ganska många ogenomtänkta lösningar, dåliga installationer och estetiska härdsmältor.

Hur kan man vara så dum att man köper en båt i den här storleken där sovrummet är för kort för att normallånga personer ska få plats, ett skåp har monterats ovanför sängen så att man slår huvudet i det när man vänder sig i sömnen och där handfaten har placerats så att man omöjligen kan tvätta ansiktet i dem? Där toalettstolens slangar är uppdragna så långt över vattenlinjen att innehållet i dem snabbt letar sig tillbaka och fyller toalettskålen till brädden? Där köket utrustats med ett kylskåp som inte ens en gorilla skulle nå botten i, med ett lock som är så tungt att det garanterat knockar en kock medvetslös vid en knockdown. Listan är oändlig, men vi deppar inte – det är nämligen just det här vi gillar att göra! Att hitta ett hem med fantastiska möjligheter och med en prislapp som gör att man kan slänga ut allt man inte gillar, bygga om, uppdatera och förbättra.

Camilla trotsar den 30-gradiga septemberkvällsvärmen och …

sätter eld i spisen (av brittiska märket Taylor, notera den inbyggda brödrosten!) 

för att tillaga höstens första gryta – 

eller är det kanske sommarens sista?

Med andra ord har vi beslutat oss för att vänta med sjösättningen till våren. Det lilla anspråkslösa varvet vi ligger på är den perfekta platsen att renovera en båt på, det ligger i en trevlig stad och vi har dessutom vår bil på plats ­– vilket kommer att underlätta arbetet avsevärt. Bloggen kommer därför framöver att få ett och annat inlägg av renoveringskaraktär … Men vi kommer också att ge oss ut på små utflykter, kanske till och med åka skidor i de grekiska ”alperna”, laga mat, prova lokala restauranger och försöka leva ett helt normalt grekiskt båtrenoverande långseglarliv.

Första projektet – att bredda sängen. Här slipar jag till en bräda som ska förhindra att madrassen glider av. 

Lite drygt 11 cm extra bredd och huvudändan kvalar in som en 160 säng. Bort med den obekväma gamla ribbotten och in med en ny madrass av memoryfoam.

 1. Ralph Andersson’s avatar

  Jobba på! Hon ser ut att vara värd det 🙂

 2. Maria L’s avatar

  Åh vad roligt med båtrenoverarblogg!! Ska bli roligt att följa processen och sen det färdiga resultatet.. Hejja!

 3. Pia A’s avatar

  Vilken härlig båt. Ser verkligen fram emot att få veta mer om vinterns renovering. Man blir så inspirerad att renovera och komma iväg själv.

 4. Angelica’s avatar

  Hej!
  Vi fann Er blogg förra året då vi själva började planera vår Medelhavsresa. Vi lämnade Västkusten Sverige i mars med vår Oceanis 31 och 2 barn. Nu är vi i Kroatien & närmar oss slutet av vårt äventyr för denna gång! Vill ni läsa om vad vi gjort & hur det är att segla 2vuxna med 2 barn så kolla gärna vår blogg, angosturan.wordpress.com
  Med vänlig hälsning, Angelica

 5. Taru’s avatar

  Båten ser fantastisk ut! Kommer ju bli hur bra som helst när ni fått ommöblerat den till personlig smak. Härligt att ha er “tillbaka” också, saknat era uppdateringar!

 6. Linda’s avatar

  I den inbyggda “brödrosten” kan man grilla perfekta laxbitar om skinnsidan är kvar. Detta är inget studentikost “fiskpinne-i-brödrosten-tips” utan ett tips vi fick när vi bodde i SKottland av Davids faster, boende i Skottland sedan 30 år och bra på mat! Lycka till”

 7. Niels B.’s avatar

  Jeg og min sejler familie har fulgt jer siden i begyndte at skrive blogge. Glæder mig til at læse om jeres renoveringsprojekt. meget gerne mange detaljer.

 8. Adam’s avatar

  Hej på er alla och tack för alla kommentarer!
  Väldigt kul att ni verkar gilla vår nya båt och är nyfikna på den! Jag är i full gång med bygga om sovrummet just nu och kommer att lägga ut bilder inom kort. Lycka till med arbetet med er vackra båt Taru, tack för laxtipset Linda och tack alla för glada tillrop!

 9. Carole and Ian’s avatar

  Hi guys, great to read about your plans for the new Isola, loving the photos too
  Settled in Ragusa now and off to the UK for 10 days next week. Hope the book does well against the others , wish so much that we could read it! Love from us both xx

Adams förläggare

Collings-Förlag