Vad händer nu?


När vi flyttade in i vår båt och lämnade Malmö för lite mer än två år sedan hade vi ingen aning om vart den här resan skulle ta oss. När folk frågade om våra resplaner och hur länge vi tänkte vara borta svarade vi ganska svävande, mest för att vi tyckte det var skönt att inte behöva precisera vår rutt eller våra planer men också för att vi faktiskt inte hade några svar att ge.

I dag har vi förvisso en klarare bild av hur vi tänker oss vår framtid, men när det gäller att spika planer är vi precis lika obstinata som då – helst vill vi inte alls bestämma vad som ska hända längre fram än en vecka eller så. Samtidigt som det roligaste vi vet är att göra upp planer för framtiden! Så länge vi har möjlighet att ändra dem dagen efter det vill säga …

Hur som helst, i dagsläget finns det faktiskt ett par fasta hållpunkter på vår sommaragenda, och jag tänker att det kanske inte är så farligt att avslöja några av dem ändå. Så här föreställer vi oss den närmaste tiden:

Vilken dag som helst kommer vi (tro det eller ej!) att lämna Balearerna bakom oss och segla mot Frankrike. Den 1 augusti har vi nämligen en dejt där med Isolas nya ägare! I Port Napoléon, samma hamn som vi landade i efter vår kanaltur 2010, kommer vi att skiljas från vår båt. Det är verkligen med blandade känslor vi börjar inse att det här snart inte ska vara vårt hem längre, och även om vi har brutit upp och bytt bostad många gånger förut känns det lite extra mycket den här gången. Vi har nog aldrig levt så intensivt i ett hem som i den här båten. Men nya spännande saker väntar, och ungefär samtidigt som vi lämnar ifrån oss Isola blir vi fullvärdiga ägare till vårt nya hem, vårt skepp som väntar på oss i den joniska övärlden i Grekland.

Tänk vilka festmåltider vi kommer att kunna laga till i det här köket!

Den 2 augusti har vi torkat tårarna och flyger hem till Sverige för en sommarvisit med besök hos familj och vänner, förhoppningsvis ett och annat friskt havsbad, västkusträkor, fläderblomssaft, kanske en kräftskiva eller två, kantarellplockning, sena grillkvällar och inte minst – brittiska sommardeckare på tv!

Efter det börjar nästa kapitel, men det sparar vi på. Vi kan väl titta på lite fler Mallorcabilder i stället? Bara så att vi är helt säkra på att ingen har missat hur vackert det är och hur bra vi har trivts här.


Jodå, det finns en och annan turist här också …

 1. SallyRuth’s avatar

  Spännande!
  Joniska öarna minsann! Vi är där från den 25 augusti. We have some catching up to do! Vi ses!
  Lisa o Janne

 2. Camilla’s avatar

  Hej Lisa och Janne! Vad kul att ni också kommer att vara där! Och spännande är verkligen ordet. Ny båt, nytt hem, nytt land och nya vanor – vi ser verkligen fram emot hösten! Vi letar upp er när vi kommer, ett par dagar efter er!

  Ses!
  C&A

 3. Adam’s avatar

  Hej på er! Kul att ni ska ha en större båt. Vad blir det då?
  Jag ska ev. också slå till med en båt…. ännu en gång i raden =) nu hänger det lite på om jag får ett lån =) Isf seglar jag hem båten från södra Holland via Kiel kanalen upp till Hbg. Vet ni hur strömt det är utanför Holländska kusten? Vi ska endast segla i dags etapper och sova i hamn på nätterna.

 4. Jesper’s avatar

  Hej.

  Kollar in er blogg som vi gör då och då för att få lite inspiration av ert sköna livsval, och inser att vi går bet på ett möte på Mallis. Vi flyger dit en vecka från den 16 augusti på semester, men anar att ni är antingen i Sverige eller Grekland då!?
  Lycka till med nya båten!

  Jesper(och Rebecka)

Adams förläggare

Collings-Förlag