Egen koja


En av fördelarna med att bo på en segelbåt är att kompisars barn sällan har något emot att följa med när föräldrarna hälsar på. Oberoende av ålder är nog den vanligaste kommentaren att det verkar så mysigt att bo på en båt. Det brukar inte ta lång tid innan de känner sig hemma och hoppar och klättrar omkring överallt, eller bara slänger sig i en soffa med en bok.

Och visst har de helt rätt: om man ska försöka beskriva känslan av att bo på en båt så ligger just ordet mysigt väldigt nära till hands. Det är nästan som att bo i en egen hemlig koja, där man får klättra och krypa för att komma åt saker och hålla i sig när man tar sig fram, och som dessutom alltid gungar lite skönt. Samtidigt finns det mesta som brukar finnas i ett ”vanligt” hem, bara på lite mindre yta.

Våra senaste unga gäster var inget undantag. Både Matilda och Ludvig verkade trivas som fiskar i vattnet ombord på Isola. I två dagar vi fick njuta av deras och deras föräldrars sällskap. Sen fortsatte Jonas och Maria och barnen sin semester och vi seglade vidare i vår egen lilla koja. Tills vi ses igen någon annanstans!

På en båt kan man läsa precis närsomhelst och varsomhelst 

Man kan faktiskt göra det mesta, bara man håller i sig

Hoppa från relingen till exempel

Eller provköra dingen

Glad tjej!

Och kille! Det gör inte ens något att mamma vill pussas …

Adams förläggare

Collings-Förlag