Mot Kaddakess!


Nja, riktigt så stavas det inte, men det uttalas i varje fall enligt ovan. Cadaquez heter den lilla hamnstaden vi befinner oss i just nu och för er som inte känner till den kan jag berätta att det är en mycket vacker liten ort, belägen nästan precis på gränsen till Frankrike . Lite kargare och mindre inställsamt än Balearerna men väldigt karaktärsfullt. Tokfarbrorn Salvador Dali hade sitt sommarresidens här och även andra kända konstnärer brukade hänga här en gång i tiden.

Vi har precis tagit oss över från Mallis till fastlandet och även om seglingen hit ackompanjerades av vår motor var den helt okej. Under mitt sista nattpass fick jag se den här soluppgången:

P.s. Bilder från Cadaquez kommer snart.

P.s. 2. Att stava rätt är inte alltid min starka sida. Läs mer om hur det ligger till på www.collingsforlag.se 

 

Jag vet att soluppgångsbilder lätt kan kännas som en fototapet från 70-talet – men det struntar jag i! Det var mäktigt att få se den ute på ett vindstilla hav med stora dyningar som långsamt rullade in.    

 

 

Adams förläggare

Collings-Förlag