Mallorca, lördagen den 7 juli 2012

Inte kan man väl segla runt bland de baleariska öarna i juli månad? Är inte varenda ankringsvik och hamn full av charterbåtar då?

Nix. Inte än så länge i varje fall. Den sista tiden har vi ankrat i små calor (vikar) och befunnit oss utanför mobiloperatörernas räckvidd. Tänk att det fortfarande finns turistmål i vår överbefolkade del av världen som saknar uppkoppling – helt underbart!

Så här såg de senaste dagarnas ankringsvik (Cala Magraner) ut.

P.s. Ni har väl inte missat mitt senaste gästbloggsinlägg på collings.se?

Ibland skadar det inte att få lite strandperspektiv på tillvaron … 

Om lokalbefolkningen kommer på besök har man valt rätt ställe

Uppe på klipporna växer det vindpinade gamla olivträd

Klipporna runtomkring påminner lite om Grand Canyon och lockar till sig en och en annan klättrare 

En sista bild från ett Mallorca få turister får se

 

 

  1. Taru’s avatar

    Wow vad vackert, den calan missade vi nog. Ser fantastiskt ut! Vi saknar Medelhavets typiska oliv och barrträd och just calas. Här i karibien har man antigen långa vita strandstränder (vilket man faktiskt kan blir trött på), korta vita sandstränder eller grumlig mangrove.. Inte så mkt vikar tyvärr då öarna är små och det inte finns så mkt plats för inlopp (heter det så?). Och förmodligen också för att de flesta öar är vulkaniska sådana och höjer sig spetsigt upp direkt från under ytan, ingen möjlighet för vikar att etableras då förmodar jag.

  2. Adam’s avatar

    Hallå Taru,

    Jag kan meddela att det var ännu vackrare i verkligheten! Just runt omkring Porto Colom finns det gott om fantastiska calor och det är förvånansvärt få båtar i dem i år. Krisen börjar kännas av även på balearerna. Själva börjar vi bli ganska sugna på Karibien nu, men det dröjer ett bra tag till vi kommer dit … Ska först en runda till Grekland och hämta upp den nya båten – och liksom ni kommer vi att lägga en hel del tid på att bygga om och utrusta den. Varför gör det lätt när man kan göra det svårt för sig:-)

    Ha det bra och hälsa Alex!

Adams förläggare

Collings-Förlag