Hel(g)dagskryss

I Medelhavet finns det två typer av motorbåtar – de med och de utan mast. Åtminstone är det så många brukar beskriva båtlivet häromkring. Vindarna har en förmåga att antingen blåsa på för full kraft eller inte alls.

Och om man planerar en längre seglats inväntar man paradoxalt nog de vindfattiga dagarna … Men så var inte fallet i går: prognosen lovade 7 m/s sydlig vind och tänka sig – den stämde! Åtminstone vindstyrkan stämde, vindriktningen var mer åt det ostliga hållet. Vårt 50 sjömil långa hopp mellan Ibiza och Mallorca genomfördes i helt perfekta vindar med både konstant styrka och riktning. Vi fick en underbar bidevindseglats med en snittfart på 6 knop – fantastiskt! Jag hann med att göra några mindre justeringar av våra segel, läsa 220 sidor av Boktjuven, äta lunch, dricka några koppar kaffe och känna mig ganska nöjd med tillvaron.

Efter en dag ute till havs angjorde vi den utmärkta ankringsviken Santa Ponsa och firade med varsin gigantisk pizza. En helt okej lördag!

Vår nya plotter är egentligen inköpt till den där stora båten som väntar på oss i Grekland – men jag kunde inte låta bli att göra en snabbinstallation. Återkommer med utförlig test snart. Nöjer mig med att säga att det känns (nästan) som om Apple börjat tillverka båtutrustning, dessutom pratar den med iPad. Användarvänlig!

En hel dag med nöjda trimtrådar 

Tror ni att Camilla orkade äta upp?

Utsikt från vår restaurang

 

 

 

 

 

  1. Ralph Andersson’s avatar

    Ätit på samma restaurang, legat på ankare i samma vik – fint där 🙂

Adams förläggare

Collings-Förlag