Fransk adoption

Vi har fått en ny familj! Runt omkring oss på vår tilläggningsplats här i Corre firas den årliga sammankomsten av Jean-Louis och Marie-Frances stora, väldigt glada och väldigt franska familj. Här träffas morföräldrar, barn med respektive och barnbarn tre dagar varje år. Dagarna fylls av matlagning och långa måltider vid ett bord några meter från vår båt. Det dricks en ansenlig mängd rödvin, sjungs en hel del, och får man tid över till annat fiskas det eller så kommer boulekloten fram.

Vi hade småpratat lite med dem under dagen och när vi sent i går kväll kom cyklande förbi det ständigt dignande matbordet – efter att ha intagit en klassisk fransk fyrarättersmeny (skinka och melon, entrecôte, ost och mousse au chocolate) på stadens lilla restaurang – blev vi inbjudna att delta i festligheterna. Åtskilliga timmar, sånger och flaskor vin senare (och till och med några puffar på en cigarill!) vinglade vi ner till båten och idag (söndag) är suget efter cola och pizza stort … Behöver jag säga att det var en lyckad kväll? Den franska gästvänligheten visste inga gränser och som grädde på moset har Sonia och Jean-Claude, ett av paren som var i vår ålder, lovat att ta oss med till sin favoritrestaurang när vi om några veckor kommer till deras hemstad Avignon!

Vive la France!

Ja, titta noga för det här lär ni aldrig få se igen …

Adams förläggare

Collings-Förlag

Warning: Creating default object from empty value in /storage/content/16/149216/yachtisola.com/public_html/wordpress/wp-content/themes/tarski/sidebar.php on line 4